Campionate

UEFA pregătește o schimbare majoră: cluburile cu același patron ar putea juca în aceeași competiție europeană! Explicațiile lui Ceferin

Aleksander Ceferin // FOTO: Imago

Articol de Sergiu Alexandru  —  miercuri, 15 martie 2023

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, ar plănui o schimbare majoră de regulament, care ar permite participarea în cupele europene a cluburilor care au același patron.

Forul european vrea să facă o schimbe importantă, în timp ce se discută tot mai intens despre vânzarea lui Manchester United, club pe care l-ar dori grupul Ineos, care deține Nice, și Jassim bin Hamad al-Thani, aflat în conducerea celei mai mari bănci din Qatar, apropiată și de PSG.

UEFA ar vrea să permită cluburilor care au același patron să joace în cupele europene

În prezent, cluburile care au același patron nu pot evolua în aceeași competiție. Dar, potrivit lui Ceferin, UEFA ar putea modifica regulamentul. Într-un interviu acordat lui Garry Neville, Ceferin explică de ce vrea această schimbare.

„Nu ne gândim doar la cazul în care se află Manchester United. Am avut 5-6 patroni de cluburi, care doreau să cumpere alte echipe. Trebuie să vedem ce facem.

Există tot mai mult interes. Nu am vrea să blocăm investițiile în mai multe cluburi, dar trebuie să vedem ce reguli stabilim.Avem două opținui: fie păstrăm regulile așa, fie permitem cluburilor să participe în aceeași competiție”, a spus Ceferin, potrivit sportal.bg.

Acesta a continuat: „Da, dacă ești proprietarul a două cluburi care joacă în aceeași competiție, poți spune unui să piardă. Dar credeți că e așa ușor să-i spui unui antrenor sau unui jucător să piardă un meci?”.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.