Liga 1

Gigi Becali:

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, luni seara, la Special, ca Gheorghe Hagi nu este "mare antrenor", dar ca ar putea deveni daca va invata din greseli si nu va mai fi "incapatanat".

"Nu cred acum in calitatile lui de antrenor, cred ca Hagi e toba de fotbal si daca va invata din greseli va ajunge mare antrenor, dar la ora asta nu e. E prea incapatanat, ar trebui sã mai vorbeasca si el cu Ienei, cu ala, cu ala" a spus Becali.

Becali a povestit ca nu a dorit sa-l lase pe Cosmin Olaroiu sa plece de la Steaua pentru ca atunci ar fi fost nevoit sa-l numeasca antrenor pe Hagi, pentru ca ii era rusine de familia sa, care il dorea pe fostul selectioner la echipa "ros-albastra". "Oli (n.r. - Cosmin Olaroiu) mi-a zis mereu: «daca ai nevoie de mine, imi fac bagajele, las si bani, si arabi si vin». E prieten sau nu? El a mai vrut sa plece de la Steaua, ii ziceam: «nu te las». Ma gandeam ca sunt obligat sa-l iau pe Hagi, e nasul meu, nu pot lua pe altul. Mi-era rusine de familie. stiam cat de mult isi doreste Hagi. Teia, cu care e prieten, imi spunea ca numai de Steaua vorbeste. Intr-o noapte, pe la 1.00, l-am chemat pe Gica: «Nu pot sa te pun antrenor, vino presedinte!» A zis ca nu e injositor, dar ca venind presedinte nu mai poate sa fie apoi antrenor. I-am zis ca pe Oli nu-l dau afara. Cand Oli a vrut sa plece la arabi, m-am bucurat de data asta, ii implineam un vis lui Hagi. Venise momentul, Dumnezeu a vrut. I-am facut hatarul lui Hagi", a explicat Becali, care l-a numit pe Olaroiu "fratele meu" si care a spus despre managerul sportiv Adrian Ilie ca "zici ca e Iisus Hristos".

Finantatorul stelist a exclus posibilitatea ca jucatorii sa unelteasca impotriva lui Hagi, insa a precizat ca tehnicianul trebuie sa inteleaga ca, desi ii este nas, la Steaua este un angajat: "Jucatorii nu te pot «lucra» niciodata la Steaua, deoarece sunt bani multi in joc pentru munca lor: Iar daca antrenorul e si nasul meu, nu poate sa nu-ti placa antrenorul. Lui Hagi i-a intrat in cap ca suntem prieteni, ca e nasul meu, ca nu face ca mine, dar asta e altceva. Am tras acum un semnal de alarma, sa inteleaga ca el e angajatul meu. Pe mine daca ma platesti, sunt sluga credincioasa: dai banii, fac ce vrei. Daca esti tu designer, eu platesc si vreau sa-mi pui mobila asa cum vreau eu, urat".

Becali crede ca Hagi a fost deranjat de faptul ca el a afirmat ca distruge munca facuta la Steaua de Olaroiu pana la sfarsitul sezonului trecut. "L-a durut ce am zis, ca am spus ca el nu poate distruge munca lui Olaroiu, asta l-a deranjat. Lui Hagi nu-i poti stirbi autoritatea in vestiar, asta e plusul pe care l-a adus, seriozitatea si disciplina", a mentionat el.

Becali a povestit ca in trecut s-a bucurat cand Victor Piturca a demisionat de la conducerea tehnica a Stelei, desi il considera cel mai bun specialist, dintre toti antrenorii cu care a colaborat. "Era tovarasie, apoi eu am devenit patron, el incepuse sa aiba aceeasi atitudine ca la inceput. A vrut el nu stiu ce culoare la tricou, eu am zis altceva, nu, ca plec. Pleaca! M-am bucurat cand a plecat", a mai spus Becali.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.