Nationala

Îl critică pe Ianis Hagi: „El trebuia să vorbească, nu taică-su! Ce, mai joacă Gică?”

Adrian Porumboiu a vorbit despre atacul lui Gică Hagi la adresa selecționerului Edi Iordănescu

Articol de Alexandru Barbu  —  joi, 16 martie 2023

Marin Barbu (64 de ani), coordonatorul Academiei Sepsi, a vorbit la GSP Live despre controversa iscată în ultimele zile: trebuia Ianis Hagi (24), mijlocașul ofensiv de la Rangers, convocat pe lista preliminară a stranierilor? 

CONTEXT: 

Marin Barbu: „Ianis Hagi trebuia să vorbească, nu taică-su”

>

Barbu e de părere că Ianis ar fi trebuit convocat, dar spune că se aștepta ca acesta să fie cel care ia cuvântul în spațiul public, nu tatăl lui.

Ianis ar fi trebuit convocat, chiar dacă nu juca, pentru a reintra în circuitul echipei naționale, pentru a se obișnui cu atmosfera. Nu era un capăt de țară dacă Ianis Hagi era convocat. Și eu spun că era greu să joace titular, la Rangers joacă foarte puțin. 

Ce-i drept, dacă-l punea pe lista preliminară și nu era convocat, iar era supărare. Dacă era convocat și nu juca, iar era supărare. Pe mine mă miră că nu a reacționat Ianis. De ce să reacționeze taică-șu? Ianis trebuia să-și spună părerea, el joacă, nu eu, nici Gică Hagi. Ianis nu a comentat absolut deloc decizia selecționerului. Dacă aș fi fost fotbalist și nu m-ar fi convocat Iordănescu, mi-aș fi spus părerea”, a precizat Marin Barbu la GSP Live.

Trebuia Ianis Hagi convocat?

De la revenirea pe teren într-un meci oficial, consemnată pe 28 ianuarie, la un an și 7 zile de la accidentarea gravă pe care a suferit-o la genunchiul drept, Ianis Hagi nu a fost o prezență constantă la Rangers.

A jucat în doar 5 dintre cele 9 meciuri ale scoțienilor, o singură dată mai mult de 20 de minute. Iar la meciurile tari, finala Cupei Ligii cu Celtic și deplasările din campionat cu Livingston și Rangers, antrenorul Michael Beale nu l-a folosit deloc.

Ianis nu are gol sau assist de la revenire.

Ianis este sănătos acum. Joacă puțin, nu poate mai mult, dar e sănătos. Adevărul este că nu a fost convocat nici măcar pe listă. Atunci, eu ca fost jucător și om de fotbal, vin și spun că Ianis nu e important pentru echipa națională și antrenor. Dacă era important, ar fi fost pe lista stranierilor! 

- Gică Hagi

Citește mai multe articole despre Ianis Hagi:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.