Special

„Nea George, fii atent!” » Culisele unei trădări celebre pe axa Rapid - Dinamo. Dezvăluiri tari ale lui Lobonț: „Seara, l-am găsit pe Copos în aeroport”

Articol de Remus Dinu  —  joi, 16 martie 2023

Invitat la podcastul „Profu' de Sport”, Bogdan Lobonț (45 de ani), fost portar important la echipa națională, a rememorat câteva episoade inedite experimentate de-a lungul carierei. „Lobby” n-avea cum să uite momentul în care a „trădat-o” pe Rapid și a semnat cu Dinamo și nici reacția lui George Copos când a aflat că fotbalistul va merge la rivala din Ștefan cel Mare. 

Se întâmpla în 2001, într-o perioadă în care „Pisica” nu-și găsea deloc locul la Ajax Amsterdam, clubul de renume care-l transferase cu un an înainte de la Rapid.

Nemulțumit de statutul de rezervă de la „lăncieri”, Lobonț i-a solicitat impresarului său din acea perioadă, Ioan Becali, să-i găsească o variantă profitabilă de transfer, iar Giovanni i-a înaintat propunerile Rapid și Dinamo. Ce a urmat?

VIDEO. Cum a „trădat-o” Bogdan Lobonț pe Rapid: „Bă, dar nu vrei la Dinamo?”

>

„Am vorbit cu Giovanni: «Nea Giovanni, trebuie să găsim o soluție, că uite ăsta nu mă bagă iară stau, sunt rezerva lu Fred Grim». Zic: «Trebuie să găsim o soluție». «Ah, OK, bine, băiatu’ lu tata, - cum vorbea Giovanni - unde vrei? Vrei să te întorci la Rapid? Stai puțin să analizăm».

 Zic: «Normal, prima opțiune e să mă întorc la Rapid, dar uită-te că la Rapid e Ema Dolha, care e într-o formă bună. Ce sens are să mă duc la Rapid? El e tânăr...

Și zice: «Bă, dar nu vrei la Dinamo?». «Ba da, cum să nu?». «Gata, mă, gata, la Dinamo!» Și a vorbit el, l-a sunat pe dl. Badea. A vorbit cu Cristi Borcea. Mă sună dl. Badea: «Uite, Bogdan, așa, că am vorbit cu Giovanni, cu dl. Dinu.. «Da, cum să nu, domn președinte? Vin! Cum să nu?». «Bă, dar Rapid?». «Ce Rapid? Vin!»”, a povestit Lobonț, în cadrul dialogului cu Cătălin Țepelin, redactorul-șef al Gazetei Sporturilor.

+21 Foto
Imagini old-school cu Bogdan Lobonț / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

Bogdan Lobonț, luat prin surprindere de Copos: „Seara, când am venit la București, el era în aeroport”

Lobonț rememorează modul original în care George Copos a încercat să-l „deturneze” din drumul spre Dinamo:

„După vreo oră, mă sună dl. Copos: «Ah, Bogdan, cea mai mare greșeală o faci că te întorci în țară, rămâi acolo, că abia ai plecat!». «Nea George, dacă dumneata vrei să vin la Rapid, eu vin la Rapid!». «Nu, nu, nu, nu, nu!». Am mai vorbit cu el de două ori și seara când am venit la București, el era în aeroport. Acum, că mă aștepta pe mine sau că aștepta pe altcineva, nu știu.

„Și i-am zis: «Nea George, fii atent, eu mâine, la ora 12:00, am întâlnire în Floreasca cu cei de la Dinamo. Mă duc la birou la Giovanni și dacă vrei să vin la Rapid, ai timp până mâine la 12:00. Dacă-mi spui să vin la Rapid, vin!». 

Am așteptat telefonul, dar nimic. Și am zis OK, nicio problemă, mă duc la Dinamo. Și m-am dus la Dinamo!”, a încheiat Lobonț. 

Bogdan Lobonț - CV spectaculos ca jucător, vrea să-și spună cuvântul și în antrenorat

Ca jucător, Lobonț se mândrește cu un CV bogat, din care nu lipsesc echipe importante precum Rapid, Ajax, Dinamo, Fiorentina și AS Roma, precum și 86 de meciuri pentru echipa națională a României.

În scurta sa carieră de antrenor, Bogdan Lobonț a antrenat-o pe U Cluj (sezonul 2018/2019), dar și naționala U20 (2011-2022). De asemenea, a activat pentru puțin timp în staff-ul lui Cosmin Contra de la prima reprezentativă a României. Lobonț a activat și ca scouter la AS Roma, clubul de la care s-a retras din activitatea de fotbalist. 

VIDEO Bogdan Lobonț, invitat la "Profu' de sport" - podcast GSP » EPISODUL 14

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.