Tenis

I-a uluit pe americani! Jucătoarea a apărut la Indian Wells în tricoul lui Spartak Moscova » Decizia organizatorilor + Swiatek, scandalizată

+15 Foto
FOTO: Imago

Articol de Adrian Jitea  —  joi, 16 martie 2023

Rusoaica Anastasia Potapova (21 de ani, 28 WTA) a fost avertizată de WTA, după ce a apărut la Indian Wells cu un tricou al echipei de fotbal Spartak Moscova.

Potapova a ajuns doar în „șaisprezecimi” la Indian Wells, învinsă de Jessica Pegula, scor 6-3, 4-6, 5-7, într-un meci încheiat marți noapte. Rusoaica a atras atenția din alte motive. La unul dintre antrenamente a purtat tricoul formației Spartak Moscova. Decizia a atras multe antipatii, inclusiv un avertisment din partea WTA. 

+15 Foto
FOTO: Instagram @anapotapovaa

„În ceea ce privește tricoul echipei ruse de fotbal îmbrăcat de Potapova, WTA a avertizat oficial jucătoarea. Considerăm că acest lucru nu a fost acceptabil, nu a fost o acțiune adecvată. Ne așteptăm să nu mai vedem un astfel de moment în viitor”, se arată în comunicatul WTA. 

Întrebată despre tricoul purtat, Potapova a transmis că o susține pe Spartak Moscova de la vârsta de 13 ani și că nu a considerat gestul provocator.

Iga Swiatek: „Credeam că a înțeles situația”

Liderul mondial Iga Swiatek luase atitudine înaintea apariției comunicatului oficial. 

„Sincer, am fost surprinsă. Credeam că a înțeles că nu ar trebui să-l poarte, chiar dacă este fanul acelei echipe. Nu cred că este regulă să-ți declari susținerea față de Rusia sau o echipă din Rusia, având în vedere situația din Ucraina. 

Am vorbit cu cei de la WTA și cred că astfel de situații ar trebui evitate. Am înțeles că le vor explica jucătoarelor că nu pot să promoveze echipe din Rusia. Am fost mulțumită, mi-au dat asigurări. 

Pe de altă parte, cred că aceste situații apar pentru că n-au existat avertismente clare mult mai devreme. A fost mult haos în vestiar la începutul războiului. S-au creat multe situații neplăcute, pentru că unghiul de abordare nu era clar în privința războiului din Ucraina. 

Dacă ar fi existat directive clare de la început, poate că astfel de situații ar fi fost prevenite”, a comentat Iga Swiatek situația. 

VIDEO. Rezumatul meciului Potapova - Pegula, de la Indian Wells

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.