Tenis

Ce a remarcat Iga Swiatek la Sorana Cîrstea, după meciul de la Indian Wells: „Mă antrenez des cu băieții, sunt obișnuită”

+12 Foto
Iga Swiatek - Sorana Cîrstea / Sursă foto: Imago Images

Articol de Remus Dinu  —  vineri, 17 martie 2023

Iga Swiatek (21 de ani, 1 WTA) a învins-o în minimum de seturi pe Sorana Cîrstea (32 de ani, 83 WTA), scor 6-2, 6-3, și a avansat în semifinale la Indian Wells.

Poloneza, care domină cu autoritate circuitul feminin de mai bine de un an, a evidențiat forța pe care Sorana Cîrstea o imprimă loviturilor sale, o particularitate bine-cunoscută a jucătoarei din România. Totuși, Swiatek consideră că a reușit să neutralizeze o bună parte din mingile în forță trimise de adversara ei.

Mă antrenez des cu băieţi, astfel că sunt obişnuită cu mingi foarte puternice din partea opusă a terenului. 

E un avantaj pentru jucătoarele care lovesc atât de tare, dar, pe hardul de la Indian Wells, acest atu nu e atât de important, pentru că suprafaţa e una foarte lentă. Sunt pregătită pentru orice”, a spus poloneza, la finalul meciului câștigat clar în fața Soranei. 

Iga Swiatek: „Sentimentul pe care mi-l creează publicul de aici e unul fantastic”

Campioană en-titre la Indian Wells, Iga Swiatek se declară fascinată de energia pe care i-o oferă publicul californian:

„Nu am experimentat totul în tenis până acum, având în vedere vârsta mea, dar cu siguranţă sentimentul pe care mi-l creează publicul de aici e unul fantastic. De la începutul turneului am simţit energia publicului. 

Cred că asta mă ajută mult - şi vreau să le mulţumesc oamenilor pentru susţinere -, jocul meu creşte când simt că sunt atât de apreciată”, a adăugat Swiatek. 

VIDEO Rezumatul meciului Iga Swiatek - Sorana Cîrstea

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.