Campionate

Un fost campion mondial, demis de la Crystal Palace » Cine este favorit să-l înlocuiască pe francez

Patrick Vieira // Foto: Getty Images

Articol de Daniel Scorpie  —  vineri, 17 martie 2023

Crystal Palace l-a concediat astăzi pe managerul Patrick Vieira. Francezul de 46 de ani nu a câștigat niciun meci în 2023 și avea o serie de 14 etape cu numai un singur succes, 2-0 cu Bournemouth, dintre care 12 la rând fără victorie în toate competițiile.

Tehnicianul a lăsat formația londoneză pe locul 12, cu 27 de puncte, la numai trei „lungimi” de zona retrogradării, după ce a pierdut marți și restanța cu Brighton, însă și cu un meci în plus jucat față de Leicester, West Ham și Bournemouth

Aventura lui a durat mai bine de un an și jumătate, în cele 74 de partide în care a condus-o pe Palace înregistrând 22 de victorii, 24 de remize și 28 de înfrângeri. În sezonul trecut, a terminat pe locul 12 și a jucat o semifinală de FA Cup, pierdută (0-2) cu Chelsea.

Patrick Vieira a fost 18 luni la Nice

Patrick Vieira, fost campion mondial în 1998, venise în Premier League de la Nice, de care s-a despărțit în decembrie 2020 după o experiență de 18 luni. În CV-ul său de antrenor mai apar New York City FC în MLS (2016-2018) și alți doi ani la echipa de rezerve a lui Manchester City (2013-2015). 

Pe lista posibililor înlocuitori figurează, ca favoriți, Rafa Benitez, Ralph Hasenhuttl și Nuno Espirito Santo, alți candidați fiind Roy Hodgson, Marcelo Bielsa, Michael Carrick sau Vincent Kompany.

>

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.