Daniel Pancu (45 de ani), selecționerul naționalei U20 a României, a anunțat lotul convocat pentru meciurile amicale contra Portugaliei și Norvegiei, ambele disputate în deplasare.
- Portugalia U20 - România U20 se joacă joi, 23 martie, de la ora 17:00 (ora României), pe „Estadio Municipal”, din Mafra
- Norvegia U20 - România U20 se dispută luni, 27 martie, de la 19:00 (ora României), pe „ØsterHus Arena”, din Sandnes
Din lot nu lipsesc jucători precum Cristian Ignat (Rapid), Ovidiu Perianu (Chindia Târgoviște) sau Ianis Stoica (Universitatea Cluj).
Lotul României U20 convocat de Daniel Pancu pentru amicalele cu Portugalia și Norvegia
- Portari: Răzvan Sava (CFR Cluj), Alexandru Borbei (US Lecce / Italia), Denis Oncescu (Dinamo)
- Fundași: Ionuț Mitran (CSM Slatina), Bogdan Oteliță (Gloria Buzău), Cristian Ignat (FC Rapid 1923), Botond Gergely (NK Nafta / Slovenia), Matei Ilie (Padova / Italia), Gabriel Buta (FC Unirea Dej), Costin Amzăr (SC Dinamo 1948), Enrichi Finica (Politehnica Iași)
- Mijlocași: Ovidiu Perianu (Chindia Târgoviște), Aurelian Ciuciulete (Metaloglobus București), Alexandru Mogoș (Politehnica Iași), Andrei Pandele (Gloria Buzău), Ștefan Pănoiu (Rapid), Roberto Voican (FC Voluntari), Mario Bratu (Petrolul Ploiești), Ahmed Bani (Dinamo), Ștefan Bodișteanu (Steaua București), Dragoș Lazăr (Gloria Buzău)
- Atacanți: Ianis Stoica (Universitatea Cluj), Ionuț Cojocaru (Farul Constanța)
Bogdan Lobonț, fost selecționer al naționalei U20: „Am avut jucători cu frecvență cardiacă maximă peste 200!”
Bogdan Lobonț, 45 de ani, fostul selecționer al naționalei U20, a relatat, în cadrul podcastului „Profu' de Sport”, un episod care l-a pus pe gânduri în perioada în care îi pregătea pe „tricolorii” mici.
Când Lobonț și colaboratorii săi au dorit să testeze diverși parametri fizici ai fotbaliștilor de la lot, staff-ul României U20 a avut parte de o surpriză neplăcută în timpul verificării frecvenței cardiace a unora dintre jucători, care prezentau unele anomalii îngrijorătoare.
„În martie, am folosit sistemul Catapult, cel care monitorizează tot! Seara, l-am rugat pe preparatorul atletic să-mi arate datele. Și i-am zis preparatorului: «Trebuie să schimbăm tot, copiii pușcă (n.r. - expresie din Ardeal, în ideea că explodează, bubuie)!».
De ce? Primul lucru la care m-am uitat a fost frecvența maximă cardiacă. Am avut jucători cu frecvență maximă cardiacă peste 200! Asta ce înseamnă? Inimă de porumbel neantrenată. Eu așa îi spun, inimă de porumbel. De ce? Pentru că la echipa ta de club, nu ești obișnuit să te antrenezi la nivelul ăsta de intensitate. Și exercițiul, care nici n-a fost de cine știe ce intensitate, a durat 3-4 minute.
Cum poți să-mi ții tu nivel de intensitate de 90 de minute când tu, după 3-4 minute, ai frecvența cardiacă de peste 200? Într-adevăr, au fost și jucători, de exemplu Pitu sau Louis Munteanu, care se vedea că sunt antrenați. La ei, frecvența era undeva între 135-145”, a declarat Lobonț, , în dialogul cu Cătălin Țepelin, redactorul-șef al Gazetei Sporturilor.
Bogdan Lobonț, bulversat: „Mâine să fie 10 defibrilatoare pe teren!”
Lobonț a intrat în alertă când a văzut rezultatele înregistrate de unii dintre jucătorii săi și a recurs la o cerință extremă:
„Majoritatea aveau 190, dar am avut și 210. M-am speriat! I-am spus team-manager-ului: «Auzi, mâine să fie 10 defibrilatoare pe marginea trenului, că Doamne, ferește!».
Asta e realitatea. Când noi o să învățăm, plecând de la Liga a treia și a doua, să ne antrenăm la o anumită intensitate, atunci putem să facem față în meciurile internaționale”, a mai spus Lobby.
Bogdan Lobonț a fost selecționerul României U20 între 10 august 2021 și 30 iunie 2022. A obținut 3 victorii și a pierdut de 5 ori.
{{text}}