Liga 1

Viorel Moldovan și Gică Popescu au comentat „cazul Ianis” și atacul lui Gică Hagi: „Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar e ridicol!”

Articol de Adrian Jitea  —  Saturday, 18 March 2023

Viorel Moldovan și Gică Popescu au comentat atacul lui Gică Hagi la adresa selecționerului Edi Iordănescu. „Regele” a acuzat absența lui Ianis Hagi de pe lista preliminară a stranierilor pentru meciurile cu Andorra și Belarus, din preliminariile EURO 2024. 

Viorel Moldovan: „Iubirea de părinte îi face rău băiatului”

„Nu e delicat. Nici nu știu cum să o expun. S-a discutat în ultima perioadă atât de mult pe tema acestui subiect. Din punctul meu de vedere este ridicol. Gică a fost nemulțumit. Eu nu vreau să îi dau dreptate nici lui Gică, nici lui Edi Iordănescu. 

Cred că selecționerul ar fi trebuit să aibă abilitatea în a gestiona această listă și chiar a-l trece pe Ianis pe ea. Așa arătai că este un jucător improtant, iar Ianis este. Știam că nu e la un nivel foarte înalt, suferă, dar trebuie să revină. 

Care era problema dacă era trecut pe listă? Mă mir că Edi nu a făcut acest lucru. Poate nu s-a consiliat cu tatăl lui. Sunt sigur că Generalul lua altă decizie. Jucătorii au nevoie să se simtă luați în considerare, apreciați. Nici nu avem o paletă atât de vastă de unede să alegem. 

Pe de altă parte, și Gică, cu iubirea asta de părinte... toți suntem părinți, știm ce înseamnă. Această iubire de părinte dusă prea mult face rău băiatului. Nu vreau să jignesc pe nimeni. Îl respect enorm de mult pe Gică, e un om senzațional, dedicat acestei meserii”, a spus Viorel Moldovan la „Fotbal Show”, emisiunea produsă în parteneriat de Gazeta Sporturilor și de Prima Sport. 

Gică Popescu: „Nu sunt de acord cu lista preliminară!”

„Mă cunoști foarte bine, știi că sunt întotdeauna corect în evaluările pe care le fac. În primul rând, eu nu sunt de acord cu această listă preliminară. Nu văd rostul. Când ești pe lista preliminară, îți faci speranțe că vei fi chemat. Când vezi lista finală, indiferent de experiența pe care o ai, s-ar putea să ai o dezamăgire importantă. La următoarea să zici că nu te mai pregătești.

Revenind la situția lui Ianis, nu aș vrea să vorbesc despre Ianis, ci despre un jucător în situația lui. Dacă antrenorul consideră că un jucător e important și vine după o perioadă lungă de accidentare și joc contra Andorrei, îl aduc la echipa națională și îi demonstrez că e important pentru mine. 

Când joc cu Andorra, îl bag 20 de minute. Sau nu îl bag deloc, dar îl aduc în sânul echipei ca să îi demonstrez că îmi pasă. Fie el Ianis, Pușcaș, oricine. Așa o văd eu, vorbesc în general. Nea Mircea Lucescu era expert în asta”, a fost mesajul lui Gică Popescu. 

VIDEO. Suporterii FCSB, optimiști înainte de derby: „Scor? 4-1!”

>

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.