Liga 1

Explicații pentru faza controversată din FCSB - CSU Craiova » De ce n-a fost penalty la Edjouma

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 20 martie 2023

FCSB și CS Universitatea Craiova au terminat sâmbătă la egalitate, 1-1, însă amfitrionii au solicitat în partea secundă 3 penalty-uri.

Dacă la două dintre fazele încriminate nu s-a putut stabili exact cine are dreptate, gazdele sau arbitrul, care a lăsat jocul să continue, cea derulată în minutul 59 poate fi clarificată după o vizionare atentă a întregii faze. 

Inițial s-a analizat doar căderea lui Edjouma în careu, în urma unul duel cu Andrei Ivan, venit din spate.

De ce a primit Edjouma galben în FCSB - CSU Craiova

Atacantul oltenilor nu atinge mingea, dar își bruschează evident adversarul. Arbitrul Florin Andrei i-a arătat cartonașul galben lui Edjouma, iar fostul arbitru FIFA Ion Crăciunescu a comentat astfel la DigiSport: „Intervenția lui Andrei Ivan nu are legătură cu mingea. Contactul există. OK, nu îți place cum cade Edjouma, dar e contact. Poți să nu dai penalty, dar galben pentru simulare e prea mult”.

Pe reluările oferite de televiziuni se vede însă că, înainte ca Ivan să-l împingă în careu, Edjouma preia balonul cu mâna. 

Se pare însă că nici ”centralul" din Târgu Mureș n-a sesizat hențul. Florin Andrei a ridicat brațul, acordând lovitură liberă indirectă, deci a sancționat ceea ce el a interpretat drept o simulare a mijlocașului francez.

În cazul în care ar fi acordat penalty, decizia ar fi trebuit corectată din cabina VAR.

Pentru mine a fost penalty (n.r. - la duelul lui Ivan), am fost în fața lui, iar el nu a atins mingea. Am vrut să împing mingea în față, iar el m-a lovit. Mi-am pierdut echilibrul și am căzut. Nu-l înțeleg pe arbitru.

Sunt înalt, uneori adversarii nu mă pot bloca când vin din spate. Când am șansa să joc, reușesc să înscriu. Cu siguranță putem câștiga titlul, trebuie să fim mai incisivi în față. Fiecare meci este dificil, dar trebuie să nu ne temem. Mie-mi place sentimentul pe care-l oferă astfel de meciuri.

- Malcom Edjouma

VIDEO Eugen Neagoe, după FCSB - CSU Craiova: „Prima repriză ne-a aparținut în totalitate, puteam marca mai multe goluri”

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.