Tenis

Carlos Alcaraz, campion la Indian Wells » A luat locul 1 ATP de la Novak Djokovic: „E o nebunie”

Carlos Alcaraz // FOTO: Imago

Articol de Sergiu Alexandru  —  Monday, 20 March 2023

Spaniolul Carlos Alcaraz (19 ani) a revenit pe locul 1 ATP. El a câștigat turneul de la Indian Wells, scor 6-3, 6-2, cu rusul Daniil Medvedev (27 de ani, 5 ATP),

După 19 partide fără înfrângere și 3 turnee câștigate (Rotterdam, Doha și Dubai) , Daniil Medvedev a fost oprit de Carlos Alcaraz, care câștigă al treilea titlu de Masters din carieră, după Miami 2022 și Madrid 2022.

Carlos Alcaraz, campion la Indian Wells și noul număr 1 ATP

Alcaraz a jucat la un nivel extraordinar, câștigând după doar o oră și 12 minute. În primul set, spaniolul a făcut un break la 1-0, care i-a fost suficient. S-a menținut în avantaj și a luat setul cu 6-3. În setul secund, Alcaraz a jucat și mai bine. A făcut două break-uri rapide, a condus cu 4-0 și a luat setul cu 6-2.

Prin acest triumf, Alcaraz a egalat performanța lui Roger Federer, care era ultimul care a câștigat turneul american fără să piardă vreun set (2017). În plus, succesul i-a adus lui Alcaraz 1000 de puncte ATP și un cec de 1,3 milioane de dolari. 

Astfel a ajuns la 7.420 de puncte puncte și l-a depășit de sârbul Novak Djokvoic (7.160p) în clasamentul ATP. Acesta nu a putut participa la Indian Wells pentru că SUA încă nu permite persoanelor nevaccinate să intre în țară.

Alcaraz a revenit pe locul 1 ATP, pe care l-a mai ocupar între 12 septembrie 2022 și 29 ianuarie 2023.

„Înseamnă foarte mult pentru mine. Să recuperez prima poziție în clasament e o nebunie. Înseamnă enorm că am câștigat aici. Îmi place foarte mult acest turneu. m-am bucurat de timpul petrecut aici”, a spus Alcaraz.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.