Liga 1

Decizie de neînțeles la U Cluj - FC Argeș » A respins mingea cu mâna în careu, dar arbitrul nu a dat penalty: „E henț clar! VAR-ul a greșit”

Fază confuză din U Cluj - FC Argeș / Captură Orange Sport

Articol de David Marinescu  —  Monday, 20 March 2023

Duelul dintre Universitatea Cluj și FC Argeș, ultimul al rundei inaugurale din play-out, a avut parte de o fază controversată în minutul 33, când „șepcile roșii” au solicitat vehement un penalty. 

Clujenii au cerut o lovitură de pedeapsă în minutul 33, la o fază fixă la finalul căreia Marius Constantin a respins mingea cu cotul, din săritură, din fața propriei porți. „Veteranul” din defensiva piteștenilor s-a dezechilibrat, a intervenit defectuos, iar mingea a ricoșat din cotul său în corner

Faza a fost analizată în camera VAR, dar arbitrul Horia Mladinovici a fost sfătuit să lase jocul să continue și să nu dicteze nimic. 

Fază confuză din U Cluj - FC Argeș / Captură Orange Sport

Decizie de neînțeles la U Cluj - FC Argeș: „Penalty clar!”

Un arbitru contactat de GSP.RO a explicat de ce decizia corectă era penalty pentru U Cluj: 

E henț clar! Marius Constantin ține mâna într-o poziție nefirească și își mărește suprafața corpului. E o imprudență a fundașului, iar arbitrul și cei din camera VAR au luat decizia greșită. U Cluj trebuia să primească o lovitură de la 11 metri.

U Cluj n-a primit penalty, dar decizia arbitrilor nu a adus consecințe negative pentru trupa lui Ioan Ovidiu Sabău, care a reușit în cele din urmă să deschidă scorul în primul minut al prelungirilor primei reprize, prin Remacle.

E un penalty evident, cred că-s multe lucruri de spus. Și arbitrul ar fi trebuit să vadă, era plasat bine. Văd că arbitrul e relaxat. Mâna e depărtată de club. Noi încercăm, de fiecare dată, să găsim alibiuri pentru tâmpeniile pe care le fac oficialii. Mâna e depărtată, e la nivelul capului. Cât timp mâna nu e în poziție naturală sau lipită de corp, e considerată intenție
- Constantin Zotta, fost arbitru, la Orange Sport

VIDEO. România a efectuat primul antrenament înaintea duelului cu Andorra

>

Citește și alte știri din Superligă: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.