Liga 1

Propunerea care ar revoluționa fotbalul » S-ar evita situații ca la CFR Cluj - Rapid

Articol de David Marinescu  —  marţi, 21 martie 2023

E posibil ca în anii care vin, situații de genul celor petrecute în CFR Cluj - Rapid și Barcelona - Real Madrid să nu mai fie sancționate cu ofsaid. Totul la inițiativa lui Arsene Wenger.

Arsene Wenger a propus în urmă cu ceva timp modificarea modului în care un fotbalist să fie sancționat în afara jocului. Și anume, să fie declarat ofsaid doar când nicio parte a corpului său nu se suprapune cu poziția ultimului apărător. 

Cu alte cuvinte, e nevoie să existe un spațiu între atacant și fundaș, pentru ca primul să mai fie sancționat. Această regulă e în teste în Italia, la nivelul campionatului sub 18 ani.

Cum ar putea arăta noua regula a ofsaidului

Conform noii reguli, în primele 3 situații de mai jos nu va mai fi ofsaid, dar în a 4-a da, întrucât mâna fundașului nu se ia în considerare.

Nu e ofsaid

Nu e ofsaid

Nu e ofsaid

E ofsaid

Regula are și adepți și contestatari în rândul celor de la FIFA și IFAB, ultimul fiind singurul forul care poate decide modificarea unor legi ale jocului. S-au făcut însă pași importanți, iar regula va fi testată în Italia, la nivelul campionatului în care participă echipe sub 18 ani.

CFR a reconstituit cu juniorii golul anulat cu Rapid 

„S-a nimerit să văd echipa juniorilor la antrenament. Am poziționat jucătorii în aceeași formă ca în timpul jocului, am plasat o cameră sus, de unde s-a filmat meciul, și am pus o cameră pe linia porții. Este clar în poziție regulamentară. Apărătorul din spate are piciorul cam cu 20-30 de centimetri aproape de linia porții.

Am făcut această analiză din dorința de a trimite imaginile la FRF și la CCA. Când mai apar asemenea situații, să le discute acum și să nu mai apară asemenea greșeli”, a dezvăluit Cristian Balaj, președintele lui CFR Cluj, la Orange Sport.

VIDEO CU FAZA. Au trasat greșit linia ofsaidului la momentul decisiv din CFR Cluj - Rapid?

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.