Altele

Bilanț de șase medalii pentru România la Campionatele Europene! Roxana Capezan: „Cel mai mare vis al meu este o calificare la JO”

Roxana Capezan a câştigat medalia de aur la cat. 65 kg. Foto: Facebook @frlupte

Articol de Roxana Fleşeru, Sebastian Vasile  —  marţi, 21 martie 2023

România a încheiat Campionatele Europene de lupte Under-23, desfășurate săptămâna trecută la București, cu un palmares de șase medalii. 

Ultima distincție a fost adusă duminică seară de Krisztian Biro, care a câştigat medalia de bronz la cat. 74 kg, lupte libere. Sportivul român cedase semifinala europeană în fața azerului Turan Bayramov.

Bilanț de șase medalii pentru România la Campionatele Europene

Înaintea lui au mai fost câștigate două medalii de aur - prin Denis Florin Mihai (cat. 55 kg) la greco-romane şi Amina Roxana Capezan (cat. 65 kg), una de argint - Andreea Beatrice Ana (cat. 55 kg) şi două de bronz - Ana Maria Pîrvu (cat. 50 kg) și Ana Maria Puiu (cat. 59 kg). 

România a participat cu 30 de luptători la competiţie, câte zece la fiecare stil. Anul trecut, delegaţia României a încheiat Campionatele Europene de lupte Under 23 de la Plovdiv cu cinci medalii.

Krisztian Biro a câştigat medalia de bronz la cat. 74 kg, lupte libere. Foto: Facebook @frlupte

Roxana Capezan: „Cel mai mare vis al meu este o calificare la Jocurile Olimpice”

Roxana Amina Capezan a ridicat Sala Polivalentă în picioare după o finală de excepție care i-a adus medalia de aur la Campionatele Europene. Sportiva română a învins-o în finală pe azera Birgul Soltanova, cu 6-5 (cat. 65 kg).

„Mama mea a fost împotrivă pentru că acest sport este foarte dur, nu arăt foarte bine nici acum. Cel mai mare vis al meu este o calificare la Jocurile Olimpice. Știu că visez foarte sus, dar așa trebuie”, a spus Roxana Amina Capezan la Pro TV. 

Roxana a suferit trei operații de menisc, la același picior, dar rămâne încrezătoare: „Operațiile mele erau cam la 3 luni după ce terminam recuperarea. Mă recuperam 6 luni, 3 luni făceam lupte, după care mă operam din nou. Din păcate, acesta este riscul meseriei”.

VIDEO. Finala la categoria 65 kg dintre Roxana Capezan - Birgul Soltanova (6-5)

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.