Campionate

Campioana Franței, criticată din nou: „PSG nu formează o echipă, iar Marco Verratti, simbolul acesteia, este mereu supraestimat”

Foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  marţi, 21 martie 2023

Campioana Franței este criticată de Philipp Lahm, 39 de ani, într-un editorial publicat de cotidianul Die Zeit, în care scrie că „PSG arată lipsă de coeziune și oferă imaginea tristeții. Nu e deloc surprinzător că nu a trecut de Bayern în optimile de finală ale Ligii”.

Liderul din Ligue 1 a părăsit Champions League după 0-3 la general cu adversara din Bavaria și prestația acestuia a lăsat mult de dorit. 

Fostul fundaș al campioanei Germaniei, ce s-a retras în 2017, a scos în evidență toate carențele trupei lui Christophe Galtier în presa nemțească: PSG te poate face trist. În returul de la Munchen nu am văzut nimic care să aibă legătură cu clasa pe care ar trebui s-o aibă datorită jucătorilor ei excepționali.

Nu a fost decât o dezamăgire, dar aproape mereu se întâmplă să iasă devreme din Ligă, așa că nu mă surprinde că au pierdut încă din optimile de finală. Clubul are o problemă fundamentală. Echipa joacă neinspirat și nu oferă publicului performanțele așteptate. E o problemă de fond”.

Philipp Lahm: „Veratti își asumă prea multe riscuri”

În opinia lui Lahm, Marco Verratti este emblematic pentru carențele echipei actuale, un fotbalist bun, dar supraestimat: „E bun în dueluri și la echipa națională are un rol important, s-a văzut la Euro 2020. Dar la club nu reușește să fie mijlocașul defensiv dorit, care aduce stabilitate echipei. Este simbolul stării de fapt a actualei echipe. 

Îi lipsește conexiunea cu restul colegilor. Își asumă prea multe riscuri în situații periculoase, așa s-a întâmplat să piardă mingea la ambele goluri din returul cu Bayern și să strige că a fost faultat. Deși toată lumea văzuse că n-a fost așa!”

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.