Nationala

Federația Maghiară de Fotbal nu dă înapoi, în ciuda avertismentelor de la UEFA: „Ne menținem poziția”

Abțibilduri revizioniste, cu harta Ungariei Mari

Articol de Vlad Roșu  —  miercuri, 22 martie 2023

Într-un răspuns pentru cotidianul Nemzeti Sport, Federația de Fotbal din Ungaria informează că își menține poziția anunțată în comunicatul de marți seară, când a precizat că va permite folosirea drapelurilor cu „Ungaria Mare” la următoarele două meciuri și a susținut că ar avea acordul UEFA în acest sens.

  • „Ungaria Mare” este o idee politică revizionistă care presupune ca Ungaria să revină la frontierele avute înainte de 1918 sau ca maghiarii din țările vecine să reintre în sfera de influență a Budapestei;
  • Harta Ungariei Mari cuprinde și o parte din regiunea Transilvania, din România, dar și regiuni din Slovacia, Croația, Serbia, Ucraina și Slovenia;
  • Premierul Viktor Orban a fluturat un fular cu harta „Ungariei Mari” în noiembrie 2022, la un meci al naționalei maghiare, fapt ce a atras o reacție de „dezaprobare fermă” din partea Ministerului de Externe al României.
  • „Orice manifestare de tip revizionist, indiferent de forma pe care o îmbracă, este inacceptabilă, contrară realităților actuale și angajamentelor asumate în comun de România și Ungaria”, a precizat MAE atunci.

Federația Maghiară de Fotbal ignoră avertizările de la UEFA! Cel puțin asta reiese dintr-un răspuns publicat astăzi de Nemzeti Sport:

Federația noastră și-a indicat deja poziția în această problemă într-o declarație de ieri și continuăm să menținem acest punct de vedere. Încă o dată, atragem atenția fanilor să citească anunțul nostru și să respecte regulile.

-comunicat Federația Maghiară de Fotbal 

UEFA, despre cazul „Ungaria Mare”: „Nu i-am permis Ungariei să afișeze respectivele însemne”

Reacția forului din Ungaria vine la scurt timp după ce forul de la Nyon a precizat clar, astăzi, în răspunsuri pentru FRF și Gazeta Sporturilor, că nu a permis folosirea steagurilor cu „Ungaria Mare” pe stadioane la meciuri europene: 

„Pentru evitarea oricărui dubiu, vă putem spune că UEFA nu a aprobat în niciun moment utlizarea unor astfel de steaguri și bannere. 

Prezența unor astfel de simboluri pe stadioane poate duce la impunerea de sancțiuni disciplinare. 

Federația Maghiară de Fotbal a fost informată în mod corespunzător și acesteia i-a fost recomandat să ia măsurile necesare pentru a evita ca aceste bannere să fie prezente pe stadioane la meciurile organizate de UEFA. 

În cazul în care se raportează prezența pe arene a acestor steaguri sau bannere, organele de disciplină din cadrul UEFA vor putea evalua speța și, eventual vor impune sancțiuni disciplinare în conformitate cu Regulamentul de Disciplină al UEFA

- Departamentul Media și de Relații Publice din cadrul UEFA

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.