Volei

O altă finală europeană pentru România » Cine a triumfat în semifinala Cupei CEV dintre Volei Alba Blaj și CSM Târgoviște

FOTO: Facebook @VoleiAlbaBlaj

Articol de David Marinescu  —  joi, 23 martie 2023

CS Volei Alba Blaj s-a calificat astăzi în ultimul act al Cupei CEV, a doua competiție continentală a cluburilor ca valoare. 

Ardelencele și-au asigurat prezența în finală după ce au câștigat al doilea set în returul semifinalei cu CSM Târgoviște, moment marcat chiar acolo, pe loc, cu o îmbrățișare colectivă. Scorul final a fost 3-1 (21, 23, -19, 20), Blajul arătând cât contează experiența internațională superioară, deși CSM a opus o rezistență vie. 

În tur, CS Volei Alba Blaj se impusese cu 3-0 în deplasarea de la Târgoviște, luând deja o opțiune puternică pentru calificarea în ultima fază a competiției. 

Volei Alba Blaj, în finala Cupei CEV

Va fi a patra finală europeană a echipei ardelene, după Liga Campionilor 2018, Cupa CEV 2019 și Cupa CEV Challenge 2021, toate pierdute. 

Adversară îi va fi formația italiană Savino Del Bene Scandicci, câștigătoarea Challenge Cup în sezonul anterior, care a trecut de italiencele de la THY Istanbul: 3-0 acasă, 2-3 în deplasare. 

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.