Nationala

Suntem nașii echipelor mici! De ce meciul Andorra - România n-ar trebui să ne dea bătăi de cap

Suntem nașii echipelor mici! De ce meciul Andorra - România n-ar trebui să ne dea bătăi de cap

Articol de Viorel Tudorache  —  vineri, 24 martie 2023

Andorra - România // Jumătate din golurile reușite de cei 11 marcatori din lotul nostru sunt împotriva unor adversari mult mai slabi cotați.

  • Andorra - România are loc sâmbătă, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și transmis la TV pe Antena 1

Naționala României începe sâmbătă seară, în Andorra, campania de calificare la Euro 2024 din Germania. 

După dezastrul de anul trecut din Liga Națiunilor, soldat cu retrogradarea în Divizia C, selecționerul Edward Iordănescu (44 de ani) suflă acum și-n iaurt. "Tricolorii" și-au propus un start perfect, șase puncte din prima dublă: trei în micuța țară din Pirinei și trei marți, acasă, cu Belarus.

Jocul ultradefensiv al Andorrei și gazonul hibrid provoacă îngrijorare în cantonamentul naționalei. "Trebuie să deschidem repede scorul, pentru a ne face meciul ușor", este strategia ideală pe care Iordănescu a pregătit-o cu jucătorii.

În mod normal, n-ar trebui să ne facem prea multe probleme. Avem în lot 11 marcatori, care au împreună 33 de goluri, dintre care 17 reușite împotriva unor echipe considerate mici sau foarte mici, precum Andorra.

Nicolae Stanciu, 5 victime de serviciu

Opt tricolori prezenți la această acțiune au în CV goluri cu Liechtenstein, Moldova, Malta, Lituania, Georgia, RD Congo sau Belarus, viitorul adversar.

Numai golgheterul Nicolae Stanciu și-a trecut în cont cinci dintre cele 11 reușite contra Lituaniei (2), RD Congo, Georgia și Armenia. "Decarul" de la Wuhan este urmat de Cicâldău, cu trei din patru goluri date în meciuri cu Armenia (2) și cu Moldova.

Faptul că suntem nașii celor mici o arată și statistica unui alt principal om de gol al naționalei, G. Pușcaș, indisponibil acum, care a ajuns la cota 10, în special celor 7 reușite cu Lituania, Feroe (2), Malta (3) și Belarus. Continuați tradiția!

Marcatorii din lotul României contra echipelor mici

Ceilalți marcatori din lot sunt Alibec (2), Fl. Tănase (2), Rațiu

Echipa probabilă a României cu Andorra: I. Radu - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Ștefănescu - R. Marin, M. Marin, N. Stanciu - Man, Alibec, Sorescu

VIDEO Peisajul superb din Andorra de care se vor bucura tricolorii înaintea partidei de mâine seară

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.