Nationala

Previziune sumbră a componentului Generației de Aur: „Urmează 20 de ani tragici”

România U19 la meciul cu Norvegia // foto: frf.ro

Articol de Daniel Grigore  —  Saturday, 25 March 2023

Fostul portar Florin Prunea (54 de ani), membru al Generației de Aur al naționalei României, prevede un viitor sumbru pentru fotbalul românesc.

Plecând de la cel mai recent meci al echipei naționale U19, 0-4 cu Norvegia, Prunea a tras o concluzie tenebroasă.

Florin Prunea: „Vor urma 20 de ani tragici pentru fotbalul românesc”

„La ce avem acum pe teren la echipele naționale de juniori, vor urma 20 de ani tragici.

Uitați-vă la ce este acum... m-am uitat la U19, luați jucătorii de acolo. Opt, nouă dintre ei joacă în Liga 2 și Liga 3. Știți ce înseamnă ligile astea acum, la nivel de competiție?

Liga 2 are o echipă fără drept de promovare pe locul 1 (n.r. - CSA Steaua) și un play-off fără competiție, pentru că locurile 2 și 3 promovează direct, iar locurile 4 și 5 dau baraj.

Iar la Liga 3 vorbim despre salarii de salarii de 10-12 milioane, acolo nu vorbim despre fotbal profesionist, ci despre amatori”, a afirmat Prunea la emisiunea „DigiSport Matinal”.

Cum a arătat România U19 la ultimul meci

Cu Norvegia, la 0-4, România U19 a aliniat următoarea formulă: Dincă - Kovacs, Pașcalău, Duțu, Borza - Vulturar, Sala - Mazilu, Radaslavescu, Musi - Burnete

Șapte dintre titulari evoluează în ligile inferioare sau la nivel de juniori. Este vorba despre Dincă (CSA Steaua, Liga 2), Kovacs (Csikszereda, Liga 2), Duțu (Farul 2, Liga 3), Vulturar, Pașcalău și Burnete (Lecce U19, Italia Primavera), plus Musi (Poli Iași, Liga 2). 

Excepțiile sunt Borza și Mazilu (Farul), Sala (CSU Craiova) și Radaslavescu (FCSB). 

2016este anul în care România s-a calificat ultima dată la un turneu final la nivel de seniori. Tricolorii au jucat atunci la Campionatul European, 1-2 cu Franța, 1-1 cu Elveția, 0-1 cu Albania

Mai multe știri despre echipele naționale:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.