Nationala

Românii iau cu asalt Andorra: 60% din stadion va fi de partea „tricolorilor” + Edi Iordănescu e avertizat: „Vă poate pune probleme”

+5 Foto
Un grup de tineri susținători ai României, venit din Zaragoza, Spania // foto: Cristi Preda

Articol de Eduard Apostol, Cristi Preda (foto)  —  sâmbătă, 25 martie 2023

Aproximativ 2.000 de români sunt așteptați diseară la meciul dintre Andorra și România, primul al tricolorilor din campania de calificare la EURO 2024. Așadar, 60% din stadionul național din Andorra va fi umplut de români!

În această seară, de la ora 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Antena 1, România începe campania de calificare la EURO 2024. Prima adversară a românilor este Andorra, care va găzdui meciul pe stadionul național, unul cu o capacitate de 3.306 de locuri.

2.000 de români așteptați la Andorra - România

Din informațiile GSP.ro, la meci sunt așteptați aproximativ 2.000 de români, ceea ce înseamnă că stadionul va fi umplut în proporție de 60% de susținători ai naționalei lui Edi Iordănescu.

La ora prânzului, românii puteau fi văzuți la tot pasul în capitala Andorra la Vella, la plimbare sau la shopping. Unii dintre ei, fani ai clubului FC Argeș, au decis să lase și o amintire, și au lipit mai multe abțibilduri în alb-violet și cu Nicolae Dobrin pe un pod din centrul orașului.

Ce spune românul de la campioana din Andorra: „Pronostic? 2-1 pentru România”

>

Înaintea meciului, corespondentul GSP.ro din Andorra a obținut un pronostic de la un cunoscător al fotbalului din Andorra, românul Raul Feher, care evoluează la campioana de acolo, Inter d'Escaldes.

„Un pronostic? Aș spune că România va câștiga, dar va fi greu. Aș zice 2-1. Albert Rosas, care joacă la Betis B, o echipă puternică, cred că poate crea ceva probleme.

Din naționala României îmi place foarte mult de Man și Florin Tănase. Din ce știu eu, cred că vor fi 2.000 - 3.000 de români, mai mult din Spania și Franța. În Andorra sunt cam puțini români”, a precizat Feher.

Eu sunt de la 4 ani aici, știu limba, catalana, sunt ca unul dintre ei. Îmi e foarte simplu aici. E foarte multă liniște, nu se bate nimeni, nu sunt cerșetori, vagabonzi. Calitatea vieții este foarte bună. 

- Raul Feher, fotbalist la Inter d'Escaldes

Reporterul GSP a stat de vorbă și cu un grup de tineri susținători ai României, venit din Zaragoza, Spania. Dialogul poate fi urmărit în videoclipul de mai jos:

>

Mai multe știri despre Andorra - România: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.