Euro 2024

Atenție, România: ce au făcut azi Israel și Kosovo, principalele rivale din preliminariile Euro 2024

Israel și Kosovo, principalele contracandidate ale României la locul 2 în grupa I, au remizat, scor 1-1, în prima etapă a preliminariilor Euro 2024.

Articol de Alexandru Barbu  —  sâmbătă, 25 martie 2023

Israel și Kosovo, principalele contracandidate ale României la locul 2 în grupa I, au remizat, scor 1-1, în prima etapă a preliminariilor Euro 2024.

Teoretic, rezultatul o ajută pe România, problema e că cele două naționale au arătat sâmbătă suficientă calitate încât „tricolorii” lui Edi Iordănescu să realizeze că nu vor avea sub nicio formă o misiune ușoară în tentativa de a le lăsa acasă.

Preliminarii Euro 2024 » Cu ce am rămas după Israel - Kosovo 1-1

Partida a avut ritm, intensitate, multe atacuri reușite. Per total, un meci demn de două formații care luptă pentru calificarea la primul European din istorie.

După impresia artistică, Kosovo a părut echipa mai bună, având în componență jucători mai valoroși, dar ocaziile, măcar din punct de vedere numeric, au fost de partea gazdelor, 18-7. Israel a câștigat, la limită, și posesia, 53% - 47%, în timp ce raportul șuturilor pe poartă e perfect echilibrat, 3-3.

Kosovo a deschis scorul în minutul 36. Milot Rashica, extrema stângă de la Galatasaray, a pătruns în careu, a centrat și l-a „anesteziat” pe Eli Dasa, fundașul dreapta israelian aerian în mai multe rânduri pe Bloomfield Stadium din Tel-Aviv. Autogol, Dasa a intervenit eronat și a deviat decisiv în proprie poartă.

Profitând de apărarea rudimentară a Israelului, Kosovo a punctat și în startul reprizei secunde, prin Rashica, după o altă eroare a lui Dasa. VAR-ul a salvat-o însă pe trupa lui Alon Hazan, găsind un henț comis de kosovar ('49).

Contrar cursului partidei, Israel a egalat în minutul 56. Solomon, printre cei mai periculoși jucători de pe teren, a insistat, s-a zbătut, a păstrat mingea la picior până aproape de careul lui Arijanet Muric și l-a servit ideal pe Dor Peretz. Mijlocașul lui Maccabi Tel Aviv a încheiat atacul cu o finalizare impecabilă la „lung”.

După 1-1, Kosovo n-a mai fost la fel de periculoasă, dar putea să dea lovitura în prelungiri, minutul 90+3, când Rashica a avut victoria în picior, dar a ratat incredibil din câțiva metri.

În celălalt meci al grupei, Elveția a defilat în Belarus, 5-0.

Vezi și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.