Euro 2024

Ne paște o nouă suspendare! Scandări xenofobe ale grupării „Uniți sub tricolor” în deplasarea din Andorra

+25 Foto
Ultrașii din gruparea „Uniți sub tricolor” au oferit scene josnice la aniversarea celor 10 ani de la înființare, chiar în timpul meciului Andorra - România. Comportamentul lor xenofob și agresiv ar putea atrage sancțiuni pentru echipa națională.

Articol de Eduard Apostol  —  sâmbătă, 25 martie 2023

Ultrașii din gruparea „Uniți sub tricolor” au avut scandări xenofobe la aniversarea celor 10 ani de la înființare, chiar în timpul meciului Andorra - România. Comportamentul agresiv ar putea atrage sancțiuni pentru echipa națională.

Federația Română de Fotbal e abonată la amenzi din cauza grupării „Uniți sub tricolor”. Ultrașii care vin la meciurile echipei naționale au provocat haos și în Andorra. 

VIDEO. „Uniți sub tricolor”, violență și scandări xenofobe

>

Ultrașii au început cu torțe aprinse, au continuat cu o bătaie taxată de restul audienței, iar în partea secundă și-au desăvârșit „opera” cu un mesaj aniversar și un nou show pirotehnic. 

„În 2013 din Andorra începea totul, după 10 ani, tot de-aici ne-aprindem tortul”, a fost mesajul afișat în peluză, înainte ca zeci de torțe să lumineze sectorul.

Scandări xenofobe la Andorra - România: FRF, în pericol

Au urmat scandări reprobabile, xenofobe, la adresa Ungariei.

  • „Ale, ale, ale, ale, să-ți dăm la **** bozgore” 
  • „Ungaria ne suge ****”
  • „Afară, afară, cu ungurii din țară”

Fiind deja recidiviști, există riscul ca UEFA să se autosesizeze și să ne sancționeze cu o amendă usturătoare, cel mai negru scenariu fiind ca una dintre viitoarele partide de pe teren propriu să se dispute fără spectatori.

„Uniți sub tricolor”, mereu în centrul problemelor

Grupul „Uniți Sub Tricolor”, format din ultrașii care încurajează organizat echipa națională a României, a fost implicat în mai multe incidente de-a lungul anilor.

FRF a primit mai multe amenzi din cauza comportamentului xenofob, al țortelor și al scandărilor grupării.

„Uniți sub tricolor” a provocat haos și la ultimul meci oficial al „tricolorilor”, pe 26 septembrie 2022, la victoria 4-1 cu Bosnia. Atunci s-au luat la bătaie cu suporterii adverși.

VIDEO. Bătaie în peluză la meciul dintre Andorra și România

>

Citește și alte știri despre Andorra - România: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.