Handbal

CSM București și-a aflat adversara din „sferturile” Ligii Campionilor » Înfruntă „coșmarul” de anul trecut, condus de Nora Mork

Nora Mork, vedeta lui Esbjerg / FOTO: Imago

Articol de Adrian Jitea  —  duminică, 26 martie 2023

CSM București va juca împotriva danezelor de la Team Esbjerg în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin.

  • Manșa tur se va disputa pe 29 sau 30 aprilie, în Danemarca. Returul se joacă o săptămână mai târziu, pe 6 sau 7 mai, în sala Polivalentă din București.

Team Esbjerg, viecampioana Danemarcei, a câștigat și returul play-off-ului cu Brest Bretagne, 27-24, după 28-25 în prima manșă. Formația pregătită de Jesper Jensen a confirmat forma excelentă din anul 2023, doar două înfrângeri în 20 de partide.

CSM București - Team Esbjerg, în „sferturile” Ligii Campionilor

Esbjerg a încheiat pe poziția a 3-a grupa B din Liga Campionilor, cu 10 victorii și 4 înfrângeri, fiind devansată doar de Metz și de Gyor.

Lotul este unul excelent, format dintr-un mixt de internaționale daneze și norvegiene. Vedetele echipei sunt Nora Mork, Henny Reistad și Kristine Breistol.

Esbjerg a ajuns o singură dată în Final Four-ul Ligii Campionilor, ediția trecută. În „sferturi” o elimina chiar pe CSM București, dramatic, 53-52 la general.

Esbjerg, adversară cunoscută pentru CSM București 

CSM București și Esbjerg se cunosc foarte bine. Începând cu anul 2017 s-au înfruntat de 10 ori în Liga Campionilor. 

„Tigroaicele” conduc la meciurile directe. Au câștigat de 5 ori, danezele de 4 ori, iar cea mai recentă dispută, din mai 2022, s-a încheiat la egalitate, scor 27-27.

Câștigătoarea dublei manșe va obține biletul pentru Final Four-ul Ligii Campionilor, programat la Budapesta în week-end-ul 3-4 iunie. 

Celelalte sferturi de finală din Liga Campionilor: 

  • Odense - Gyor 
  • Ferencvaros - Metz 
  • Kristiansand - Rapid/Krim

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.