Ideile Gazetei

N-a vrut să mai audă de fotbal și s-a apucat de făcut burgeri pe Calea Victoriei! „Vedeta e cu dulceață de ceapă, brânză brie și trufe”

Articol de Andrei Crăiţoiu, Vlad Nedelea, Iosif Popescu (video)  —  luni, 27 martie 2023

Liviu Ganea (35 de ani) a lăsat fotbalul și s-a apucat de făcut burgeri. Și-a cumpărat două food-truck-uri cu care străbate țara la festivaluri celebre, iar de curând și-a deschis în centru un nou local

  • Gazeta Sporturilor continuă astăzi serialul "Viața după fotbal", despre reconversia profesională a sportivilor care n-au rămas în fenomen după retragere și au ales ori au fost nevoiți să se reprofileze
  • Care sunt afacerile în care au investit? Cu ce provocări a venit noua etapă din viață, după ani petrecuți în iarbă? Cât de grea a fost adaptarea? Vom avea răspunsuri la aceste întrebări în seria documentată de redacția GSP.

După 150 de meciuri în Liga 1, Liviu Ganea a pus ghetele în cui și a tras rapid pe el șortul de bucătar. A știut din prima ce-și dorește după cariera de fotbalist, așa că a decis să intre în HoReCa, special pentru o afacere cu burgeri!

"Ideea a început în 2016 și a fost pur și simplu un gând de a face ceva ce nu e pe piață. Atunci burgerii erau la început, plus că noi nu aveam food-truck-uri. Am zis că trebuie să fac ceva în acest sens și mi-am cumpărat primul meu food-truck. L-am achiziționat cu 12.000 de euro de la Focșani, era adus din Belgia", dezvăluie fostul atacant.

>

"Rețetele sunt făcute de mine"

Doar că imediat s-a lovit de prima problemă: "Avea vreo 9 metri, îți trebuia categoria C ca să poți să-l conduci. Iar la primele evenimente la care am participat, fiind atât de mare, trebuia să plătesc taxă dublă. Ocupa două locuri, dar așa a fost începutul. Apoi am mai investit vreo 8.000 de euro pentru că-i trebuiau îmbunătățiri".

Practic, de acolo a început noua poveste de iubire a lui Liviu: "Nu cunoșteam foarte bine ce înseamnă burgerii, dar ușor, ușor am început să le prind tainele. Am studiat inclusiv pentru rețete, iar toate pe care le folosim aici sunt făcute de mine. Dacă te documentezi și încerci tot felul de chestii, ajungi la niște rețete bune. Am testat piața, să văd ce oferă alții, ca eu să pot oferi peste ei".

Liviu Ganea se implică activ în bucătărie

Între timp, Liviu a prins curaj și a decis să facă un pas înainte. Și-a mai cumpărat un food-truck, iar de curând și-a inaugurat prima locație fizică. Și nu oriunde, ci pe Calea Victoriei, în mijlocul vuietului străzii.

"În momentul ăsta am două food-truck-uri, unul fix în zona de nord a Bucureștiului, undeva în apropiere de Mall Promenada, iar cel de-al doilea îl folosesc pentru a merge cu el la evenimente. Ne pregătim acum de Untold, Neversea. După investiția în mașini, am decis că e momentul să deschid și-o locație fizică, pe Calea Victoriei", recunoaște fostul atacant.

45 de lei pentru "vedetă"

Un burger costă între 42 și 45 de lei, iar Liviu susține că prețul nu e piperat. Dar mai sunt clienți care strâmbă din nas și preferă să meargă în altă parte. O porție de cartofi prăjiți cu parmezan costă 18 lei. Chiar și așa, Liviu e mulțumit.

"Vedeta e French Burger pentru că are o chiflă neagră cu cerneală de sepie. Apoi îi punem dulceață de ceapă, brânză brie, trufe. Costă 45 de lei. Din punctul meu de vedere, prețurile nu sunt mari. E un preț corect pentru ce ofer. În primul rând, carnea este una foarte bună, iar asta costă! Vreau să ofer clientului o experiență cât mai bună pentru că doar așa el va reveni".

Restaurantul lui Ganea de pe Calea Victoriei

"Uneori prețurile sunt mai mari"

Chiar dacă are angajați specializați care gătesc în cele două locații care funcționează permanent în București, Liviu își pune rapid șortul de bucătar pe el și gătește cot la cot cu oamenii săi.

"Pentru mine a fost o pasiune gătitul și mi-am dorit să ofer un produs bun. În 2010, am fost în Statele Unite și am văzut ce înseamnă burgerii acolo. Oamenii aveau food-truck-uri din 1960! 

Noi ne-am trezit 50 de ani mai târziu! Lumea trebuie să înțeleagă că atunci când ajungi la un food-truck nu înseamnă un fast-food ieftin! Eu încerc să ofer omului o mâncare bună, de calitate, și uneori prețurile sunt mai mari pentru că produsele sunt pe măsură", mai spune acesta.

Vrea două noi localuri

Cum arată planurile pentru viitor? Liviu nu stă mult pe gânduri și oferă răspunsul: "Ținta e să mai deschidem încă două localuri. Unul în zona de nord, celălalt în altă zonă. Pentru ca prin delivery să acoperim tot Bucureștiul. O luăm ușor, cu pași mici. Vreau ca brandul să se dezvolte mai mult și abia apoi mă gândesc să și francizez afacerea. Chiar am avut unele discuții cu cineva din Brașov, dar am zis să mai aștept".

Viața după fotbal e mult mai alertă, sunt mult mai ocupat, în industria asta n-ai cum să fii liniștit. După ce-am investit 50.000 de euro în cele două mașinuțe cu mâncare, în noua locație am mai băgat câteva zeci de mii de euro pentru că aparatura profesionistă costă, iar tot ce e aici e nou-nouț
Liviu Ganea, fost atacant

VIAȚA DUPĂ FOTBAL (episodul 7) » Liviu Ganea a lăsat fotbalul și s-a apucat de făcut burgeri: "Ne vedem la Untold și Neversea"

>

CITEȘTE ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.