Nationala

Selecționerul Belarusului nu a răspuns la întrebarea primită de la GSP în conferință: „V-am zis de la bun început!”

Georgy Kondratyev / Sursă foto: Captură GSP

Articol de Cătălin Stroia, Valentin David (video)  —  luni, 27 martie 2023

Georgy Kondratyev, selecționerul Belarusului, a susținut luni seara conferința de presă premergătoare duelului cu România, însă a refuzat să vorbească despre amenințarea care pândește selecționata ex-sovietică, și anume excluderea din actuala campanie de calificare.

  • România - Belarus se joacă marți, 28 martie, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV. 

Reporterul GSP prezent la conferința l-a întrebat pe antrenorul în vârstă de 63 de ani dacă fotbaliștii săi sunt afectați în vreun fel de posibilitatea ca Belarus să fie exclusă din preliminarii din cauza apropierii de Rusia invadatoare.

„Cum reușiți să-i capacitați pe jucători ținând cont că echipa poate fi exclusă de UEFA din cauza apropierii politice cu Rusia?”, a sunat întrebarea lansată de trimișii Gazetei la Arena Națională.

Selecționerul Belarusului nu a răspuns la întrebarea primită de la GSP în conferință

>

Glacial, Georgy Kondratyev n-a clipit și i-a pasat microfonul ofițerului de presă al naționalei de la Minsk: 

De la bun început, v-am zis că această conferință e dedicata meciului cu România! Aici sunt prezenți și cei de la UEFA, întrebați-i pe ei!”, a punctat reprezentantul media bielorus. 

Naționala Belarusului, adversara României din preliminariile EURO 2024, riscă excluderea din competițiile UEFA. La viitorul comitet executiv organizat de UEFA, pe 4 aprilie, se va examina o posibilă excludere a Belarusului din competițiile continentale, inclusiv din preliminariile EURO 2024. În acest condiții, grupa de 6 echipe a României ar deveni una de 5. Belarus este a doua echipă cel mai slab cotată dintre ele, după Andorra.

Comitetul UEFA în care se va discuta problema excluderii Belarusului va avea loc la o săptămână de la meciul României cu naționala țării conduse de Lukașenko.

Belarus e în criză

Viitorii adversari ai României, cei din Belarus, nu au mai învins pe nimeni de doi ani și 14 meciuri oficiale. Antrenorul Georgy Kondratyev spunea înaintea jocurilor cu Elveția și România: „Dacă pierdem, va fi la limită. Însă a venit vremea să învingem”.

În așteptarea deciziei UEFA, la reuniunea Comitetului Executiv din 4 aprilie, când naționala Belarusului ar putea fi exclusă din preliminarii ca o consecință a susținerii Rusiei în războiul contra Ucrainei, echipa lui Georgy Kondratyev a început campania pentru Euro 2024 cu un dezastru înaintea meciului de la București, de marți. Și trece printr-o perioadă teribilă. Citește AICI o analiză detaliată asupra naționalei Belarsului

VIDEO Bielorușii s-au antrenat pe Arena Națională, înaintea partidei cu România de marți 

>

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.