Euro 2024

Preliminarii EURO 2024 » Scor de neprezentare în Elveția - Israel + Rezultat-șoc la Pristina: Andorra a încurcat Kosovo!

+11 Foto
Elveția - Israel / Sursă foto: Imago Images

Articol de Remus Dinu  —  Tuesday, 28 March 2023

Elveția a învins la scor de neprezentare Israel (3-0) și își menține primul loc în grupa României, la egalitate cu „tricolorii” lui Edi Iordănescu, dar cu un golaveraj simțitor mai bun. Marea surpriză a grupei s-a produs, însă, la Pristina, unde Kosovo a remizat cu Andorra (1-1). Naționala României are, așadar, un avans de patru puncte față de locul 3 înaintea dublei „de foc” din vară, cu Elveția și Kosovo!

Grupa I: 

FINAL » Elveția - Israel 3-0

Problema învingătoarei s-a pus doar în primele 35 de minute ale partidei disputate la Geneva. Israelienii au ținut în șah „Țara Cantoanelor” timp de aproape o repriză, însă naționala lui Murat Yakin și-a făcut meciul ușor după golul din minutul 39, reușit de Vargas, care a speculat uriașele nesincronizări din defensiva oaspeților și a înscris cu ajutorul transversalei. 

Elvețienii au spulberat orice dubiu după pauză, când forcing-ul total declanșat la poarta Israelului a dat roade: Amdouni și Widmer au înscris de două ori în patru minute ('48 și '52), semnând sentința israelienilor, pe care inexactitățile apărării și indecizia din atac i-au costat scump

La 3-0, vedetele elvețienilor n-au mai forțat. Au preferat să mențină posesia, au avut timp și de „floricele”, spre deliciul spectatorilor care au umplut până la refuz stadionul. La meci a asistat și marele Roger Federer, surprins de televiziuni zâmbind larg în loja VIP a arenei.

FINAL » Kosovo - Andorra 1-1

Andorra a rezistat fără gol primit mai bine de o jumătate de oră contra României și a impresionat și în deplasarea de la Pristina, unde kosovarii au izbutit să deschidă scorul abia în minutul 59, prin Zhegrova.

 Întreaga asistență a amuțit două minute mai târziu: Andorra a dat lovitura și a egalat grație golului reușit de Berto Rosas, apoi s-a apărat eroic, cu toate liniile, și a „smuls” in-extremis un punct nesperat.

+11 Foto
Elveția - Israel / Sursă foto: Imago Images

Grupa A: 

FINAL » Georgia - Norvegia 1-1

Fără Erling Haaland, accidentat, Norvegia n-a putut trece nici de naționala lui Khvicha Kvaratskhelia, noul star de la Napoli. Nordicii veneau după eșecul drastic suferit în fața Spaniei, 0-3, și au rămas „împotmoliți” și în Georgia, care bifează primul punct din actuala campanie. 

Norvegienii au deschis scorul prin Sorloth, o mai veche cunoștință a României, dar gazdele au egalat după pauză, grație lui Georges Mikautadze, atacantul lui Boloni de la Metz.

FINAL » Scoția - Spania 2-0

Marea surpriză a serii s-a produs în Scoția. Acolo unde „Furia Roja”, transformată radical după eșecul de la Mondial - 15 jucători prezenți în Qatar n-au mai fost convocați de noul selecționer Luis de la Fuente - a fost complet neputincioasă. 

„Dubla lui Scott McTominay i-a îngenuncheat” pe iberici, a căror reconstrucuție întârzie să prindă contur.

Grupa D: 

FINAL » Turcia - Croația 0-2

FINAL » Țara Galilor - Letonia 1-0

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.