Euro 2024

Maghiarii, scandalizați de un mesaj afișat în tribune la România - Belarus: „Asta în afara cântecelor deja cunoscute...”

+11 Foto
FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)

Articol de Adrian Jitea  —  Wednesday, 29 March 2023

Presa maghiară a reacționat în urma mesajelor afișate în tribunele Arenei Naționale la meciul dintre România și Belarus, scor 2-1, din preliminariile EURO 2024. 

Ultrașii „tricolori” nu s-au putut abține în timpul meciului cu Belarus. Au afișat în tribunele Arenei Naționalei mai multe mesaje naționaliste, dar și unele xenofobe împotriva Ungariei. 

Presa din Ungaria, cu ochii pe România - Belarus 2-1

Nemzetispor, cea mai importantă publicație sportivă din Ungaria, a fost cu ochii pe meci și a atras atenția asupra derapajelor din tribune. Totul vine la o săptămână după de Federația de la Budapesta s-a lăudat că poate afișa harta Ungariei Mari la meciurile naționalei. 

„În afara cântecelor deja cunoscute, au afișat o hartă a Mongoliei cu textul: «Mongolia este adevărata Ungarie Mare». Toate astea vin după ce Federația din România a protestat împotriva folosirii hărții Ungariei Mari”, au scris cei de la Nemzeti.

FOTO. Mesajele afișate în tribune la România - Belarus

1. Într-una dintre peluze a fost afișată data „24 martie 1999”. Este ziua în care NATO a început bombardamentele în timpul războiului din Kosovo. „Tricolorii” îi au adversari pe kosovari în grupa preliminară pentru EURO 2024.

2. „În inima țării, revizionism șovin teritorial / Autoritățile pun iar batista pe țambal”.

3. „Eroii români uciși în prizoneriat zac în Belarus fără cruce creștină la cap”, a fost un alt mesaj apărut în peluză.

  • Potrivit istoricilor militari, aproximativ 300.000 de soldați români au murit în timpul celui de-al doilea război mondial. Dintre ei, 54.600 ar fi fost prizonieri pe teritoriul Uniunii Sovietice.

4. La câteva minute distanță a apărut și primul articol din Constituția României, pe un banner: „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”.

5. Reprezentanții Peluzei Nord FCSB au venit cu o hartă a României Mari.

VIDEO. Edi Iordănescu, conferință de presă după meciul câștigat de tricolori cu 2-1 în fața Belarusului: „Ne lipsesc maturitatea și pragmatismul”

>

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.