Liga 1

Justiția din Italia l-a scăpat de închisoare pe Dragoș Săvulescu! Ce s-a întâmplat în cazul fostului acționar de la Dinamo

Articol de David Marinescu  —  miercuri, 29 martie 2023

Curtea de Apel Napoli (Italia) l-a scăpat pe Dragoș Săvulescu, fostul acționar al lui Dinamo, de închisoare.

  • Dragoș Săvulescu a fost condamnat pentru complicitate la abuz în serviciu și a făcut parte dintr-un grup infracțional organizat care a prejudiciat statul român cu 112 milioane de euro într-un dosar retrocedărilor de plaje şi faleze în Constanţa şi Mamaia.
  • În noiembrie 2020, pedeapsa fostului acționar dinamovist a fost redusă cu trei ani de Ministerul de justiție din Italia, iar Săvulescu ar mai fi avut de ispășit 2 ani, 5 luni și 28 de zile.
  • Ulterior, în decembrie Curtea de Apel București a confirmat sentința de condamnare la 5 ani și jumătate, iar pe 11 martie Înalta Curte a validat decizia.
  • În septembrie 2021, fostul acționar al lui Dinamo era în vacanță în Grecia alături de iubită, modelul Angela Martini, a fost prins, dar Curtea de Apel din țara balcanică a refuzat extrădarea lui către România, așa că Săvulescu a putut să se întoarcă în Italia.

Libertatea, care citează G4media, explică ce s-a întâmplat în cazul omului de afaceri. Astfel, Curtea de Apel Napoli a schimbat întâi pedeapsa de 5 ani și jumătate de închisoare cu executare în închisoare cu suspendare. Apoi a anulat-o, în baza deciziilor CCR privind prescripția. 

Înalta Curtea de Casație și Justiție a anunțat că nu recunoaște deciziile din Italia, iar fostul acționar de la Dinamo e căutat în continuare, cu mandat european de arestare.

Acesta a cerut la Curtea de Apel București să-i fie anulat mandatul european de arestare și a depus hotărârea Curții de Apel din Napoli. Curtea de Apel București precizat că decizia de condamnare a lui Săvulescu poate fi anulată doar de o instanță din România. 

Fostul acționar de la Dinamo a atacat decizia, iar pe 28 martie 2023, ÎCCJ i-a respins contestația, ca nefondată.

Cum l-a scăpat Curtea de Apel Napoli pe Dragoș Săvulescu

În iulie 2022, Ministerul de Justiţie din Italia a comunicat autorităților române că Săvulescu a început executarea pedepdesei de închisoare cu executare. Ulterior, în octombrie 2022, pedeapsa a fost anulată. 

Curtea de Apel Napoli a decis ridicarea sancțiunilor, bazându-se pe deciziile Curții Constituționale a României referitoare la eliminarea prescripției speciale

„A purces la calcularea termenelor prescripției răspunderii penale în raport cu infracțiunile pentru care Săvulescu Dragoș – Emil a fost condamnat definitiv, prin raportare la termenele generale de prescripție a răspunderii penale prevăzute de legea română, prin reconstituirea dreptului român. 

Pe 5 septembrie 2015, faptele condamnatului erau prescrise”, a fost motivarea judecătorului italian, potrivit Libertatea.

Partenera lui Dragoș Săvulescu ironizează o conspirație în vogă la nivel mondial: „Trăim vremuri interesante”

Angela Martini, partenera fostului finanțator dinamovist Dragoș Săvulescu, a postat recent o serie de imagini spectaculoase într-un halat verde. Fotomodelul a glumit pe seama conspirațiilor apărute la începutul anului în Statele Unite ale Americii.

Mai multe obiective zburătoare au fost doborâte în ultimele zile în SUA și Canada. Angela Martini a speculat teoriile conspirațiilor și a glumit pe seama „omuleților verzi”.

Îmbrăcată cu un palton de culoare verde, a scris pe Instagram: „Interesante știri în ultima vreme despre nave spațiale și extratereștri. Trăim vremuri atât de interesante”. 

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.