Special

Lorena Balaci a fost la podcastul „Profu' de Sport” » Dialog de colecție cu fiica „Minunii Blonde”, mamă, copil și fostă soție de fotbalist: „Am obligația să duc numele mai departe!”

Lorena Balaci, în vestiarul cu povești al Gazetei Sporturilor / FOTO: Cristi Preda (GSP)

Articol de GSP.ro  —  Thursday, 30 March 2023

Lorena Balaci, fiica legendarului Ilie Balaci, a fost invitata lui Cătălin Țepelin, redactor-șef GSP, la podcastul „Profu' de Sport”. Episodul a fost difuzat joi seara, pe toate canalele GSP. 

Una dintre cele mai cunoscute femei din fotbalul românesc, Lorena Balaci a vorbit în podcastul GSP despre cariera fiului ei, Atanas, care traversează un moment foarte bun la CSA Steaua. Din perspectiva unei mame, dar și din cea de manager al propriului copil, fiica „Minunii Blonde” a oferit detalii interesante despre ascensiunea lui Ati, unul dintre cei doi copii pe care-i are din căscnicia cu Eugen Trică. 

Lorena Balaci a dezvăluit cele mai prețioase sfaturi pe care i le-a oferit lui Atanas și capitolul unde consideră că acesta se aseamănă izbitor cu regretatul Ilie Balaci.

Lorena Balaci, între universul de la copii și juniori și prejudecățile din fotbal

În fruntea unui club de copii și juniori, Lorena Balaci a adus în discuție lucrurile care au șocat-o în sectorul juvenil, explicând de ce consideră că părinții poartă o vină semnificativă pentru dezinteresul tot mai mare al tinerilor fotbaliști, dar și de ce nu se lasă afectată de prejudecățile sexiste din fotbal. 

Totodată, ea a rememorat câteva amintiri de colecție cu Ilie Balaci, a vorbit despre copilăria trăită în familia unuia dintre cei mai mari fotbaliști români din toate timpurile, recunoscând fără remușcări că marele ei vis e să ajungă într-o funcție la UEFA. Totul, în ultimul episod al podcastului „Profu' de Sport”. 

Sportcastul, produs într-un studio video ce simulează un vestiar, este realizat de Cătălin Țepelin, redactorul-șef al Gazetei.

În adolescență, mi-am dat seama că e OK, e frumos să fii fata lui Balaci, dar chestia asta te obligă, nu e așa simplu. 

Adică te-ai născut în familia aia, ți s-a pus pecetea asta, ai obligația s-o duci mai departe! Că nu-ți place ție, că... nu poți să te dezbraci ca de-o haină și să zici: „Nu-mi mai place haina asta, îmi iau alta, că e mai frumoasă”. Nu există! Trebuie s-o duci până la capăt! E o obligație pe care o ai, cumva, venită de Sus, de când te-ai întrupat tu, ca spirit, în corpul tău. 

- Lorena Balaci, la „Profu' de Sport”

Despre podcastul „Profu' de sport” - proiectul special al Gazetei

Mai multe detalii despre formatul video lansat de Gazetă a oferit Cătălin Țepelin, redactorul-șef GSP.

„Ieșim din formatul standard de emisiune TV și trecem într-o zonă mai adaptată online-ului din toate punctele de vedere. În primul rând, abordarea este mai personală, tonul e mai relaxat, insistăm pe povești. Apoi, decorul e diferit pentru că am renunțat la clasicul desk de televiziune și am construit un studio ce replică atmosfera unui vestiar. Vestiarul cu povești al Gazetei, cum i-am zis noi.

Nu în ultimul rând, podcastul «Profu' de sport» este filmat exclusiv în format vertical / portrait, pentru ca publicul de sport să-l consume mai ușor pe device-urile mobile și pe toate canalele de social media - - Youtube, Instagram, Facebook, TikTok”, a explicat Țepelin.

>

GSP.ro este cel mai activ publisher pe zona contentului video digital de sport, lansând peste 15 formate diferite în ultimii 3 ani: de la emisiuni live la video-uri short-form și de la dezbateri la proiecte speciale.

Citește și alte interviuri de la podcastul „Profu' de Sport”:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.