Campionate

3 ani liber la torțe și fumigene! » Decizie de ultim moment a autorităților

Francezii vor să treacă folosirea articolelor pirotehnice pe stadioane în legalitate / Sursă foto: Imago Images

Articol de Daniel Scorpie  —  joi, 30 martie 2023

Francezii vor să treacă folosirea articolelor pirotehnice pe stadioane în legalitate. Începând de miercuri, fanii pot folosi torțele, fumigenele, petardele și alte materiale cu care fac show la meciuri sub titlu experimental, pentru o durată de trei ani, și doar în incinte sportive neacoperite.

Un decret în acest sens a fost publicat în Monitorul Oficial. „Acest decret va permite cluburilor sportive profesioniste, în colaborare strânsă cu asociațiile de suporteri și cu acordul autorităților locale, să organizeze scenografii pirotehnice realizate de fani într-un perimetru prestabilit, încadrat și securizat”, scrie ziarul francez L'Equipe.

Scopul? „Să contribuie la dispariția utilizării ilegale și nesecurizate a articolelor pirotehnice în tribunele arenelor”.

Fumigenele și-au „făcut loc” și în Champions League

Suporterii lui Chelsea au făcut show cu petarde și fumigene în culorile clubului la returul cu Borussia Dortmund (2-0), din „optimile” Ligii. Iar fundașul Kalidou Koulibaly le-a dat o „mână de ajutor” organizatorilor la „curățenie”. Totuși, materialele pirotehnice nu au intrat în legalitate în UCL. 

Imagine surprinsă în Chelsea - Borussia Dortmund / FOTO: Imago Images

62.250 de euroeste suma cu care clubul francez PSG a fost amendat de către UEFA, în special pentru utilizarea fumigenelor în timpul meciului câştigat pe teren propriu (2-1) din 6 septembrie, în Liga Campionilor, împotriva lui Juventus

VIDEO În România, fumigenele sunt interzise, dar suporterii abuzează de ele

>

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.