Liga 1

Mititelu plătește pentru decizia luată în cazul lui Nicolo Napoli

Nicolo Napoli // foto: Imago Images

Articol de Viorel Tudorache, Daniel Grigore  —  Thursday, 30 March 2023

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a amendat clubul FCU Craiova cu 5.000 de lei după ce antrenorul principal Nicolo Napoli (61 de ani) nu s-a prezentat la interviurile de la finalul meciului cu CS Mioveni, câștigat de olteni cu 3-0.

  • O revistă excepțională: „Craiova Maxima, povestea unei iubiri alb-albastre” » 148 de pagini PREMIUM într-un album istoric - DETALII AICI

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a analizat miercuri faptul că Nicolo Napoli nu a venit la flash-interviul și conferința de presă de la finalul meciului FCU Craiova - CS Mioveni 3-0, din prima etapă a play-out-ului.

Pentru a evita eventuale noi ironii referitor la modul în care se exprimă în limba română, Mititelu l-a trimis pe „secundul” Florin Drăgan la microfon. Însă decizia s-a întors împotriva clubului, care a fost amendat de Comisia de Disciplină.

Decizia lui Mititelu o costă pe FCU Craiova: clubul a fost amendat

„În temeiul art. 83.7 din RD, coroborat cu art. 88 din Regulamentul Media, cu aplicarea art. 12, 14 și 15 din RD, se sancționează clubul U Craiova 1948 cu penalitate sportivă de 5.000 lei”, se arată în decizia publicată pe site-ul LPF.

Articolul din Regulamentul Disciplinar citat în decizie, 83.7, curpinde mai multe încălcări de regulament, inclusiv „neprezentarea antrenorilor principali la conferința de presă de după joc”.

În ultima vreme, odată cu rezultatele care au propulsat-o pe FCU în centrul atenției în Superligă, la bătaie pentru play-off, Nicolo Napoli a fost în mai multe rânduri aspru criticat de moderatorii și analiștii emisiunilor sportive pentru maniera defectuoasă în care comunică în limba română.

Limbă pe care nu a învățat-o nici acum, la aproape 20 de ani de la primul mandat de antrenor în Bănie!

Tot din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.