A început procesul de demolare pe cel mai vechi stadion din Craiova, „Tineretului”, locul unde s-a născut „Campioana unei mari iubiri”. Buldozerele au intrat astăzi pe „Tineretului”, unde urmează să „răsară” o arenă multifuncțională.
Inaugurat în 1933, stadionul pe care „Știința” a făcut istorie din 1948 până în 1967 urmează să fie demolat, după ani la rândul în care nepăsarea autorităților l-a transformat într-o ruină. Gazeta a vizitat micuța arenă în 2021. Încă de atunci, tabloul era unul sumbru!
„Mulțumim pentru toate amintirile alb-albastre, Stadion al «Tineretului»! În cursul zilei de astăzi a început procesul de demolare al bătrânului stadion, în locul său urmând să fie construită o arenă multifuncțională”, au anunțat, joi, cei de la CSU Craiova.
Complex sportiv de 75 de milioane de euro în Craiova
Consiliul Județean Dolj pregătește o investiție de 367.622.835 milioane de lei (74,4 milioane de euro), urmând a se construi o arenă multifuncțională. Arena va avea 6.000 de locuri și va putea găzdui competiții de atletism, baschet, handbal, volei și futsal și va avea pistă de ciclism indoor, potrivit Gazeta de Sud.
Noua arenă ar urma să fie gata în 30 de luni de la începerea lucrărilor, adică nu mai devreme de 2026.
VIDEO Stadionul „Tineretului” era în paragină
Arena „Tineretului” are un trecut bogat
Istoria arenei e una plină de evenimente, unele chiar extrasportive. Acolo s-au organizat zeci de spectacole propagandiste, iar mareșalul Antonescu a vizitat stadionul la 10 ani de la darea în folosință, în 1943, cu prilejul manifestărilor Săptămânii Olteniei. Inclusiv armata germană a folosit stadionul și a expus parade dedicate lui Adolf Hitler.
Totuși, în memoria microbiștilor „Tineretului" rămâne stadionul care a adus primul titlu național al unei echipe din Craiova. FC Craiova, pregătită de Puiu Pleșa, cu Angelo Niculescu în teren, reușea să triumfe în sezonul 1942-1943. Totuși, acest sezon e șters din cartea de istorie a fotbalului pentru că s-a disputat pe timp de război.
1933e anul în care a fost dat în folosință stadionul care a luat numele de "Tineretului" pe timpul comuniștilor
11 ani și implicare din partea Regelui Carol al II-lea
Construcția arenei a durat nu mai puțin de 11 ani din cauza faptului că amplasarea e într-o zonă mlăștinoasă. A fost nevoie de muncă susținută din partea militarilor din Craiova. Implicarea Regelui Carol al II-lea a fost decisivă, motiv pentru care stadionul i-a preluat numele. Inițial, a fost conceput ca un complex sportiv amplu, cu teren de fotbal, pistă de alergare, chiar poligon de tragere, terenuri de volei și tenis. Și tribunele primiseră nume speciale, „Regală" - tribuna oficială, „Populară" - tribuna a II-a.
{{text}}