Liga 1

Schimb de locuri la vârful play-out-ului » Petrolul a câștigat în Bănie și e prima

FCU Craiova - Petrolul/ foto: Facebook @FC Petrolul Ploiești

Articol de Adrian Duţă  —  Friday, 31 March 2023

FCU Craiova a pierdut acasă cu Petrolul, scor 0-1, în etapa a doua din play-out-ul Superligii.

Craiova și Petrolul s-au anihilat în prima repriză, cu prahovenii la controlul balonului în primul sfert de oră. Singura ocazie mare a venit la ultima fază, când Blănuță a scăpat singur cu Vâlceanu. Atacantul oltenilor s-a precipitat și a tras peste poartă, cu stângul, dintr-o poziție ideală. 

În rest, cele două echipe s-au limitat la șuturi de la distanță, majoritatea departe de țintă. Doar Jair a trimis plasat din afara careului, la o palmă de poarta lui Gurău. 

Țicu, eroul Petrolului, a reușit primul gol în Liga 1

În partea a doua, cu Bahassa introdus de Napoli la pauză în locul lui George Ganea, Craiova a încercat să construiască, dar Petrolul a deschis scorul. Oltenii au luat inițiativa, „Lupii galbeni” au lovit pe contraatac. 

După o fază plecată din propria jumătate, fundașul dreapta Doua a pasat inteligent în fața porții, prin fața fundașilor adverși, iar Țicu a fost la locul potrivit și l-a învins pe Gurău cu un șut sigur. A fost prima reușită în Superliga pentru căpitanul Petrolului. Fundașul stânga mai are două pase decisive.

Petrolul e prima în play-out

FCU Craiova a căutat egalarea până la final, nu a reușit să marcheze și a pierdut primul loc în play-out, chiar în fața Petrolului. „Lupii galbeni” au un punct în plus.

FINAL. FCU Craiova - Petrolul 0-1

  • Click AICI pentru live + statistici
  • A marcat: Țicu 68
  • VIDEO cu cele mai importante faze
  • 3.220 de spectatori asistă la meci
  • În prima repriză, jocul a fost echilibrat, ambele echipe au încercat să marcheze prin șuturi de la distanță. Craiova a ratat cea mai mare ocazei la ultima fază a primei reprize. Blănuță a scăpat singur cu portarul Petrolului, dar a șutat peste poartă dintr-o poziție ideală.
  • Țicu a deschis scorul în minutul 68, după un contraatac perfect. Doua, fundaș dreapta, i-a pasat căpitanului Petrolului în fața porții, iar Țicu a marcat cu un șut la colțul lung. 

FCU Craiova - Petrolul, echipe de start:

FCU Craiova: 50. I. Gurău - 3. Paramatti, 35. A. Duarte, 14. Henriques, 5. Huyghebaert - 77. Asamoah, 8. Dr. Albu - 2. R. Negru, 10. Bauza, 17. G. Ganea- 99. Blănuță
Antrenor: Nicolo Napoli 
Rezerve: 31. R. Popa, 7. Piccolomo, 16. Mascarenhas,, 20. I. Zanfir, 51. Sidibe, 11. Chițu, 28. Bahassa, 9. Ibrahim, M. Vanghele
Absenți: Al. Vodă, Baeten (accidentați) 

Petrolul: 31. Vâlceanu - 4. Papp, 13. Mathaus, 3. Meijers - 71. Doua, 44. L. Dumitriu, 11. Seto, 8. Jair, 5. Țicu - 9. Irobiso, 7. Grozav
Antrenor: Florin Pârvu
Rezerve: 28. Leitner, 20. Tucaliuc, 26. Pașov, 27. R. Grigore, 98. M. Bratu, 99. Borța, 41. Rădulescu, 25. Purtic, 57, Guiu
Absent: Huja (accidentat)

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.