Tenis

Pe val! Câștigătoarea Indian Wells e prima finalistă la Miami. Sorana Cîrstea ar putea să o înfrunte în ultimul act

Elena Rybakina // foto: Imago Images

Articol de Daniel Grigore  —  Friday, 31 March 2023

Elena Rybakina (23 de ani, locul 7 WTA) este prima finalistă a turneului WTA1000 de la Miami. În ultimul act, kazaha va înfrunta câștigătoarea duelului Sorana Cîrstea - Petra Kvitova.

Noaptea trecută, la Miami s-a jucat prima semifinală a turneului. Elena Rybakina, cea mai în formă jucătoare din circuit, câștigătoare la Indian Wells și finalistă la Australian Open în acest an, a înfruntat-o pe Jessica Pegula (3 WTA), singura jucătoare din State rămasă în competiție.

Elena Rybakina este prima finalistă la WTA Miami

Rybakina s-a impus în minimum de seturi, 7-6 (3), 6-4, dar meciul a fost strâns. Pegula a început cu break, a condus în primul set cu 4-2 ș 5-3, dar Rybakina s-a trezit când Pegula servea pentru set și a reușit un break. A dus ulterior setul în tie-break, pe care l-a dominat total.

Actul secund s-a desfășurat similar. Pegula a început mai bine, a condus chiar cu 3-0, apoi cu 4-2, dar în acel moment a clacat. Rybakina a câștigat 4 game-uri consecutive într-o manieră convingătoare și a închis astfel setul la 6-4. Implicit, a câștigat meciul.

11 așia servit Rybakina, față de unul singur în dreptul Jessicăi Pegula

În finală, Elena Rybakina așteaptă câștigătoarea meciului dintre Sorana Cîrstea și Petra Kvitova, programat în această seară, nu mai devreme ora 22:00.

Mai multe știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.