Tenis

Sorana Cîrstea a luat o decizie de ultim moment, chiar înaintea semifinalei de la Miami: „Da, s-a retras”

Sorana Cîrstea s-a retras de la Charleston / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de Remus Dinu  —  vineri, 31 martie 2023

Organizatorii turneului de la Charleston au anunțat că Sorana Cîrstea, jucătoarea ajunsă până în semifinale la Miami, nu va mai participa la turneul care începe săptămâna viitoare, în Carolina de Sud, deși era înscrisă pe entry-list-ul competiției. 

Sorana Cîrstea, pentru care „Sunshine Double” a însemnat un punct de cotitură în carieră, își va lua o binemeritată pauză după încheierea turneului de la Miami. Chiar dacă săptămâna viitoare trebuia să participe și la Charleston, turneul care dă startul sezonului de zgură, românca i-a anunțat pe organizatori că nu va mai lua startul în întrecerea care se joacă pe zgură verde.

Sorana nu va mai lua startul în decorul inedit de la Charleston / Sursă foto: Facebook@ Credit One Charleston Open

„Într-adevăr, s-a retras astăzi”, au confirmat oficialii turneului WTA 500 programat în perioada 3-9 aprilie.

Sorana Cîrstea vine după o perioadă aglomerată: „Sunt extaziată mai mult pentru munca pe care am depus-o în ultima vreme, am muncit foarte, foarte dur începând din octombrie trecut, de când am început colaborarea cu Thomas Johansson”, a explicat Sorana pentru Tennis Channel, într-o discuție cu Prakash Amritraj.

Sorana Cîrstea, urcare de 33 de locuri în clasamentul WTA

Sorana Cîrstea a început turneul de la Miami pe locul 74 WTA, însă calificarea în semifinale i-a adus un salt impresionant.

După succesul cu Aryna Sabalenka, Sorana a primit 390 de puncte în clasamentul WTA. Acum, într-un clasament live, Cîrstea este pe locul 41, cu 1.218 puncte. Dacă va ajunge în finală, Sorana va ajunge la 1.478 de puncte și va urca pe 28.

Pentru accederea în penultimul act, Sorana Cîrstea are asigurat un cec în valoare de 352.000 de dolari. Locul în finală se recompensează cu 662.000 de dolari, iar campioana va lua 1.262.000 de dolari.

VIDEO Cristian Tudor Popescu, reverență în fața Soranei Cîrstea: „E, poate, cel mai mare talent al tenisului feminin românesc”

>

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.