Melvine Delvine Meringor (31 de ani) a obținut performanța de a fi prima sportivă calificată la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a terminat pe locul 3 în cadrul maratonului de la Barcelona.
Atleta originară din Kenya a discutat cu reporterii GSP despre viața din România și visul ei de a lua aurul olimpic asemenea Constantinei Diță.
VIDEO. Delvine Melingor: „În Kenya încă se mai luptă triburile”
O fire sfioasă și timidă, Melvine se deschide cu greu. A avut de-a face cu o viață dificilă în Kenya, unde tribul din care face parte are și acum conflicte pentru resurse. A ales România pentru că în țara natală nu există foarte multe facilități, iar grija pentru sportivi este precară.
„Am ales România pentru că mi s-a oferit oportunitatea. N-a fost nimic special. În Kenya, e ceva mai dificil să concurezi. Plus că în România aveți facilități foarte bune pentru atleți comparativ cu Kenya. Acolo sunt sportivi de care nu există atât de multă grijă.
În Kenya încă se mai luptă triburile. Chiar și în locul în care m-am născut, tribul meu încă mai poartă lupte în timpul zilei. Nu e o luptă cu arme, ci doar vin și fură vaci sau oi și alte resurse”, spune Melvine.
Despre țara natală Melvine ne mai explică că o familie mare înseamnă bogăție. Ea mai are 8 frați, dar bunicul ei are 30 de copii cu alte 4 femei din sate diferite.
Delvine Melingor: „Iubesc România și ador mămăliga”
Sportiva din Kenya ne mai povestește că s-a îndrăgostit în România de mămăligă și că la Steaua, clubul care se ocupă de ea, se simte ca acasă.
„Sunt fericită să fiu la Steaua. Am venit din Kenya aici și clubul mă ajută enorm să mă pregătesc pentru a-mi îndeplini obiectivele. Majoritatea timpului meu îl petrec la club. Iubesc foarte mult România și îmi place la nebunie mămăliga, pentru că și în Kenya avem o un fel de mâncare care se aseamănă.
Românii sunt foarte fericiți. Când sunt cu echipa primesc încurajări și îmi spun “Bravo” și asta mă face fericită. Îmi doresc foarte mult să vorbesc în limba română. Îmi place și Bucureștiul, pe care l-aș asemăna cu orașele din Statele Unite. În America obișnuiesc să-mi fac antrenamentele, dar în zone cu o altitudine mai mare”, mai adaugă Melvine.
Atleta vrea să ia exemplu de la Constantina Diță, cea care a obținut medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing.
Mă simt foarte mândră că am reușit să mă calific la Olimpiadă. Deocamdată mă pregătesc pentru perioada din septembrie, unde voi avea o competiție importantă la Berlin și abia apoi vor urma antrenamentele pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Am citit povestea Constantinei Diță și îmi doresc să ajung la fel ca și ea
Melvine Delingor - maratonistă CSA Steaua
{{text}}