Liga 1

Momente curioase în SuperLiga: au stat 4 minute în camera VAR ca să analizeze o fază clară + prima explicație

Ofsaidul în care se afla Ze Gomes/ foto: captură Orange Sport

Articol de Adrian Duţă  —  sâmbătă, 01 aprilie 2023

În startul reprizei a doua din meciul în minutul 47, la scorul de 2-0, golul marcat de Ze Gomes în poarta arădenilor a fost anulat pentru ofsaid.

Atacantul „studenților” a plecat din fața ultimului fundaș, a ajuns în careu și a marcat cu un șut la colțul scurt. Asistentul Imre-Laszlo Bucsi a fost prompt și a ridicat fanionul. Reluările oferite de televiziuni păreau că au lămurit pe deplin faza: decizie corectă a tușierului.

Ofsaidul în care se afla Ze Gomes/ foto: captură Orange Sport

UTA - U Cluj, întrerupt 4 minute pentru analiza unui ofsaid clar

Jocul a fost întrerupt apoi 4 minute pentru analiza în camera VAR, spre nemulțumirea jucătorilor, deranjați vizibil de durata necesară analizei. Centralul Sorin Costreie i-a chemat pe cei doi căpitani, Benga și Chipciu, și le-a explicat de ce s-a dat ofsaid, apoi a dat drumul la meci, în minutul 51.

Reluările de pe transmisiunea TV au arătat un stop cadru cu momentul, iar Ze Gomes părea că a plecat clar din poziție neregulamentară. Neclar a fost ce s-a întâmplat în camera VAR. Nu a apărut o grafică de analiză specială, în care s-au tras liniile pentru a lămuri faza.

În camera VAR au fost Rareș Vidican și Marius Badea. Din cauza acelei întreruperi, la final s-au acordat nu mai puțin de 8 minute de prelungire.

Laszlo Balint: „A fost o problemă cu calibrarea liniilor la VAR”

„Din câte am înțeles, a fost o problemă cu calibrarea liniilor la VAR, de asta s-a stat foarte mult. Eu nu cred că poate fi pus la îndoială ofsaidul, dar era nevoie de o confirmare grafică. 

Probabil din cauza asta s-a stat așa mult”, a declarat Laszlo Balint, antrenorul de la UTA, după meci.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.