Nationala

Fotbalistul care a luat 5 titluri cu Steaua face acuzații grave la adresa FRF: „Fiul meu n-a dat șpagă și nu a fost chemat. Naționala șpăgarilor e un subiect închis”

Joe Panait, încercuit

Articol de Remus Dinu  —  Sunday, 02 April 2023

Curg acuzațiile grave la adresa oamenilor din Federația Română de Fotbal și a modului în care s-ar face selecțiile la naționalele de juniori. După Marcel Răducanu, a venit rândul fostului stelist Aurel Joe Panait să expună o situație care l-a scandalizat.

În vârstă de 54 de ani, fostul jucător al Stelei, stabilit în prezent în Germania, mărturisește public o întâmplare care l-ar fi avut în prim-plan pe fiul său, despre care spune că a fost ignorat de oamenii din FRF fiindcă „nu a dat șpagă”. Băiatul lui Panait, trecut de vârsta adolescenței, evoluează în diviziile regionale din Germania. 

Fiul lui Joe Panait, în dreapta / Sursă foto: Facebook

„Are dreptate domnul Marcel Răducanu. Am pățit-o și eu cu băiatul meu care juca la juniori în Bundesliga U17-U19 și nu a fost chemat că nu a dat șpagă. Pentru mine, este un capitol urât și închis cu așa-zisa echipă națională de șpăgari”, a scris Aurel Joe Panait, la o postare a Gazetei Sporturilor de pe Facebook.

Postarea lui Joe Panait

Ieșirea lui Marcel Răducanu l-a ambiționat și pe Panait

Reacția virulentă a lui Panait vine la scurt timp după dezvăluirile lui Marcel Răducanu, cel care a acuzat că un alt jucător cu origini românești aflat în afara granițelor refuză să se mai prezinte la loturile de juniori ale României: Leone Hîrtopeanu (15 ani), fotbalist legitimat la Rot-Weiss Essen, formație din liga a treia germană, acolo unde joacă la nivel de juniori. 

Este un alt caz de acest tip, după cel al lui Andrei Coubiș, de la AC Milan, care a refuzat să mai vină la naționala României, alegând în schimb Italia. La fel s-a întâmplat și în cazul lui Daniel Boloca.

Aurel Joe Panait are 7 trofee la Steaua

Aurel Panait a evoluat pentru Steaua 5 ani, între 1991 și 1996, perioadă în care a cucerit nu mai puțin de 7 trofee alături de „militari”. A mai evoluat pentru Petrolul Ploiești, VfL Herold Modling (Austria 2), Wuppertal (Germania 3), FSV Mainz, SV Wehen (Germania 3) și Dynamo Berlin (Germania 3).

Joe Panait, încercuit

VIDEO Mihai Stoichiță, după Rapid - Farul 1-1: „Nu vă mai gândiți la o echipă națională care să aibă individualități ce pot câștiga un meci”

>

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.