Liga 1

Universitatea Craiova a cerut penalty în finalul derby-ului cu CFR Cluj, dar Kovacs și VAR-ul n-au fost de acord!

Oltenii au solicitat un penalty în finalul meciului / Captură Digi Sport

Articol de Remus Dinu  —  Sunday, 02 April 2023

Derby-ul Universitatea Craiova - CFR Cluj a avut parte de mai multe faze controversate. Cea care i-a exasperat pe olteni s-a produs în minutul 82, la 1-1, când Basilio Ndong a fost doborât în careu de Claudiu Petrila. Nici Istvan Kovacs și nici arbitrii din cabina VAR n-au decis acordarea unei lovituri de pedeapsă. 

Energizată după golul egalizator marcat de Koljic, Universitatea Craiova a atacat furibund în ultimele minute ale duelulu cu CFR Cluj. Dintr-o combinație în viteză a elevilor lui Neagoe s-a născut faza la care oltenii au solicitat cu vehemență penalty, la duelul Ndong - Petrila din careul oaspeților. 

Oltenii au solicitat un penalty în finalul meciului / Captură Digi Sport

Universitatea Craiova a cerut penalty în finalul derby-ului cu CFR Cluj, dar Istvan Kovacs și arbitrii din cabina VAR n-au intervenit!

Chiar dacă reluările au scos la iveală un contact între Petrila și fundașul de bandă al Universității, un Istvan Kovacs impasibil n-a dictat altceva decât aut de poartă pentru clujeni. „Centralul” a așteptat preț de câteva secunde o eventuală intervenție din cabina VAR, însă aceasta n-a venit, spre nemulțumirea vizibilă a fotbaliștilor și suporterilor din tribună, care au contestat îndelung decizia „fluierașilor”.

La polul opus, CFR Cluj a solicitat două lovituri de la 11 metri în prima repriză a derby-ului cu CS Universitatea Craiova. Istvan Kovacs nu a intervenit nici în acele situații. 

Specialiștii au căzut de acord: „N-a fost penalty!”

Specialiștii aflați în studioul emisiunii „Fotbal Club” de la DigiSport sunt de părere că arbitrul a luat decizia corectă:

Eu am impresia că, deși Petrila îl atinge, Ndong deja e în cădere, deci nu mai avea nicio variantă să joace mingea”, a spus Marius Lăcătuș, fostul mare fotbalist al Stelei. 

„Nici eu nu consider că ar fi fost penalty”, a opinat editorialistul GSP Cristi Geambașu, completat de Ilie Dumitrescu: „Și eu la fel. Consider că, înainte ca Petrila să aibă contact cu Ndong, el e în cădere”.

Sunt puțin dezamăgit, puteam să câștigăm. Am auzit că am avut un penalty care nu s-a dat, dar asta este, mergem înainte.

- Andrei Ivan, atacant CSU Craiova

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.