Ideile Gazetei

Adrian Mazilu, „Jucătorul lunii martie” pe GSP: „Progresez de la zi la zi. Dacă ești bun, tu trebuie să o arăți”

Articol de Vlad Nedelea, Iosif Popescu (video)  —  marţi, 04 aprilie 2023

Adrian Mazilu și-a adjudecat premiul de „Jucătorul lunii martie” în ancheta Gazetei. Puștiul lui Hagi a prins curaj și iese din ce în ce mai des în față.

La doar 17 ani, Mazilu combină dezinvoltura cu calitățile fotbalistice indiscutabile, iar în martie a punctat de două ori pentru Farul în SuperLigă și o dată pentru echipa națională, devenind cel mai tânăr câștigător al trofeului de jucător al lunii.

>

"Vă mulțumesc pentru premiu și chiar este o mândrie pentru mine! În ultimele luni am reușit să dau tot ce-am avut mai bun din mine, am reușit să câștig și acest trofeu și sper ca de acum încolo să am mereu evoluții bune și să mai obțin alte trofee în cariera mea.

Am câștigat un trofeu individual, acum sper să vină unul și cu echipa! Să rămânem acolo unde ne este locul, pe primul loc în clasament, iar la final să vină și titlul de campion", a spus Adrian.

Aflat pe val în fotbalul românesc, Mazilu e cel mai tânăr câștigător al trofeului "Cei mai buni" și e încrezător în viitorul său: 

"Progresez de la zi la zi. La antrenamente mă pregătesc foarte bine, muncesc să devin mai bun. De la meci la meci încerc să fiu cel mai bun. Nu mi-e frică de presiune! Nu este deloc greu să lucrezi cu Hagi. Dacă ești bun, tu trebuie să o arăți!".

Pentru trofeul "Jucătorul lunii martie", Gazeta a nominalizat 5 fotbaliști: Adrian Mazilu (Farul), Denis Alibec (Farul), Radu Drăgușin (Genoa), Alexandru Chipciu (U Cluj) și Jovan Markovici (U Craiova). Pe lista preliminară au mai fost: Ivan (U Craiova), Letica (Hermannstadt), Damașcan (Sepsi) și Krasniqi (CFR Cluj).

Adrian Mazilu are personalitate, are calități fizice și tehnice, un puști de mare viitor. A reușit goluri senzaționale, îi place mingea, iubește ceea ce face. Un jucător ce trebuie urmărit și pe viitor, dar de care trebuie avut grijă. Un băiat muncitor, modest și de mare viitor
Florin Răducioiu, fost internațional

Cum se votează pentru „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Algoritmul folosit pentru stabilirea câștigătorilor este unul foarte simplu. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi votează 3 categorii: cititorii GSP.ro, jurnaliștii din redacție și câte cinci specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți) care se schimbă de la o lună la alta. Primul clasat în fiecare top primește câte 5 puncte, cel de pe locul 2, 4 puncte etc. Votul redacției GSP contează dublu.

CLASAMENT FINAL - jucătorul lunii martie 2023

1. Adrian Mazilu20p
2-3. Radu Drăgușin12p
Denis Alibec12p
4. Alex Chipciu7p
5. Jovan Markovici3p

CLASAMENT DETALIAT

Votul cititorilor

1. Adrian Mazilu5p
2. Radu Drăgușin4p
3. Alex Chipciu3p
4. Denis Alibec2p
5. Jovan Markovici1p

Votul jurnaliștilor GSP

1. Adrian Mazilu10p
2. Radu Drăgușin8p
3. Denis Alibec6p
4. Alex Chipciu4p
5. Jovan Markovici2p

Votul specialiștilor

1. Adrian Mazilu5p
2. Denis Alibec4p

CITEȘTE ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.