Altele

LeBron James, cel mai abuzat sportiv pe rețelele de socializare » Statistica teribilă din primele săptămâni ala anului

O statistică a companiei Crisp arată că LeBron James (38 de ani), starul lui LA Lakers, a fost sportivul care suferit cel mai mult din cauza abuzului online în prima parte a anului 2023.

Articol de Adrian Jitea  —  Monday, 03 April 2023

O statistică a companiei Crisp arată că LeBron James (38 de ani), starul lui LA Lakers, a fost sportivul care suferit cel mai mult din cauza abuzului online în prima parte a anului 2023. Studiul a fost efectuat în ultimele 6 săptămâni.

Crisp, o companie specializată în interacțiunea dintre companii sau celebrități și clienți sau fani, a analizat în ultimele săptămâni profilele online a 25 de sportivi celebri. Concluzia a fost una categorică și regretabilă: abuzul online a devenit un flagel periculos, tot mai răspândit și tot mai greu de controlat. 

În intervalul și pe eșantionul amintit, Crisp a descoperit 72.995 de mesaje abuzive, injurii sau amenințări. În fruntea nefericitei ierarhii s-a numărat LeBron James.

Cei mai abuzați sportivi în mediul online:

FOTO: Crisp

Statistica a fost influențată și de notorietatea pe care baschetbalistul a avut în perioada recentă. Starul lui LA Lakers a devenit în acest an cel mai bun marcator din istoria NBA. Potrivit statisticilor rezultate, LeBron a primit 1,3 mesaje abuzive în fiecare minut în ziua stabilirii recordului. 

Crisp a semnalat un dezechilibru frapant și în ceea ce privește discriminarea în funcție de sex. În timpul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, 87% dintre mesajele abuzive postate pe Twitter au fost direcționate către sportive.

Citește și alte știri din sportul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.