Liga 1

“Fără ezitare”

Articol de Cosmin Lucaci  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Fundaşul brazilian, Hugo Alcantara, a mărturisit că nu a stat deloc pe gînduri cînd a primit oferta de a juca în Liga Campionilor.

Hugo Alcantara (28 de ani) a venit liber de contract de la Be­le­nenses şi a semnat un contract pe trei ani, fiind prezentat ieri oficial de campioana României. Brazilianul a fost convins să vină la CFR de Ricardo Ca­du şi Manuel Jose, ultimul fiind coleg cu Alcantara la Victoria Se­tu­bal în 2005, cînd au cucerit şi Cupa Por­tu­galiei.

- Hugo, ce ştiai despre fotbalul din România înaintea sosirii tale. Dar despre CFR?
- Am auzit numai lucruri fru­moa­se despre CFR Cluj, în special de la prietenul meu Manuel Jose, ală­turi de care am cîştigat Cupa Por­tu­ga­liei cu Victoria Setubal. Ştiu că aveţi un campionat mai com­pe­titiv şi foarte puternic. De aceea, sînt fe­ri­cit că am venit la Cluj.

- Ai mai jucat un an în Polonia la Legia Varşovia. De ce ai stat doar un singur sezon?
- Am jucat doar un sezon pentru că mi s-a oferit şansa să joc la Co­rin­thians, care este o mare echipă din Brazilia, deşi mai aveam încă doi ani de contract cu Legia Var­şo­via. Din păcate, preşedintele de la Co­rin­­thians a fost schimbat şi am decis să mă întorc în Portugalia.

- Ai vorbit şi cu cei doi co­na­ţio­nali de la CFR Cluj, De Sousa şi Didy?
- Bineînţeles. M-am intersat despre condiţiile de la CFR. Am vor­bit cu Didy, dar în special cu Ricardo Ca­du de foarte multe ori, care a lău­­dat foarte mult oraşul şi po­si­bi­li­­tă­ţiile clubului. Am ajuns de pu­ţină vreme aici, dar mi-am dat sea­ma că este întocmai cum mi s-a povestit. De aceea, am ales CFR-ul fără nici o ezitare .

- Unul dintre concurenţii tăi pe postul de fundaş central este tot un fotbalist brazilian, De Sousa. Îl cunoşti?
- Nu îl cunosc personal, dar asta nu înseamnă că nu îl voi respecta. Nu am venit la CFR să iau locul vre­u­nui jucător, ci să muncesc din greu la antrenamente, să-mi arăt va­loa­rea. Repet, îl respect pe Sousa şi cei­lalţi colegi, întreaga conducere. Nu­mai prin muncă îmi pot dovedi ca­li­tă­ţile, pentru că doar astfel pot prinde un loc în echipă.

- Dacă CFR s-ar înscrie în se­zonul următor în campionatul por­­tu­ghez, pe ce loc crezi că va ter­mina?
- În campionatul portughez, men­ta­litatea este diferită. Sînt abia de două zile la Cluj, dar a fost su­fi­cient să-mi dau seama că aici există o altă viziune. În Portugalia, în afara celor trei granzi, Sporting, Porto şi Ben­fica, e greu ca alte echipe să se bată la titlu. Părerea mea este că, dacă CFR ar juca la ora actuală în Por­tu­galia, are şanse să se bată la titlu.

“Sper ca Hugo să fie acel zid, nu chinezesc, ci unul brazilian în apărarea echipei noastre”
Arpad Paszkany Patron CFR Cluj

“Are un fizic deosebit, este un jucător tehnic, cu o lovitură foarte bună de cap. Va fi un turn în careu”
Iuliu Mureşan Preşedinte CFR Cluj

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.