Liga 2

Detalii despre „Dinamo 2028”, noul proiect de 14 milioane de euro: „Își propune ceva extraordinar: clubul de fotbal va fi cel mai respectat din România!”

Detalii despre „Dinamo 2028”, noul proiect de 14 milioane de euro: „Își propune ceva extraordinar: clubul de fotbal va fi cel mai respectat din România!”

Articol de Ioana Mihalcea  —  marţi, 04 aprilie 2023

Dan Gătăianțu, CFO (Chief Financial Officer - director financiar) și Acționar al Red&White Management, firma care a preluat acțiunile majoritare ale lui Dinamo de la Dorin Șerdean și APCH, a dat detalii despre proiectul care se construiește.

Într-un interviu postat pe rețelele de socializare, Dinamo l-a prezentat pe Gătăianțu drept un personaj cu „o expertiză de cel mai înalt nivel în domeniul financiar și o experiență vastă în top managementul unor companii multinaționale”.

El este cetățean austriac, mutat în România, a fost prezent la meciul cu Gloria Buzău (1-1 în play-off) și s-a declarat impresionat de atmosfera creată de fanii „câinilor”.

„Dinamo 2028” e un proiect de 14 milioane de euro

„Proiectul se numește «Dinamo 2028». Își propune să aducă acest brand, această valoare «Dinamo» și această companie acolo unde le este locul. Lucrând am început să-mi dau seama cât de mare este această valoare. 

E o emoție foarte puternică, ce a crescut organic în ultimii 75 de ani și care este purtată nu doar de fani, într-un mod incredibil, ci o vedem și la angajații din compania Dinamo. Ei stau acolo și se dedică, lucrează și mai mult, deși compania e în insolvență.

Dinamo 2028 își propune ceva extraordinar: ca în 5 ani să aducă clubul și compania Dinamo unde credem că îi e locul. Clubul de fotbal Dinamo va fi cel mai respectat din România în 2028. 

Dan Gătăianțu

Analizăm de unde pornim, care e valoarea pe care vrem s-o creștem. Valoarea brandului, spiritul Dinamo. Echipa e cel mai mare atu, vrem profesioniști care se completează pe partea sportivă, financiară, dar și cea de antreprenoriat, cu experiența lui Eugen [Voicu] pe piețele de capital. Avem o echipă foarte frumoasă.

Noi, pe derularea proiectului, pe 5 ani de zile, vom avea nevoie de aport de capital sau lichiditate de 14 milioane de euro. 

Această sumă include investiții într-o valoare de aproape jumătate din sumă. Vorbim foarte clar de transferuri de jucători, investiții în baza Săftica, în fan-shop-uri. Acestea ne vor permite o performanță mai bună sportivă și la nivel de companie”, a spus CFO-ul companiei care deține acțiunile majoritare la Dinamo. 

Motivul pentru care eu sunt aici este că, având în vedere istoricul și situația actuală, avem nevoie de cele mai bune practici internaționale de management, o înțelegere bună de importanța unui sistem de guvernanță corporativ și cum să se implementeze. 

Mai mult, un asset al meu în particular, pe care pot să-l introduc în acest proiect, este că am fost implicat în situații dificile ale companiilor, am restructurat efectiv companii foarte importante

Dan Gătăianțu, CFO Red&White Management

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.