Campionate

Romelu Lukaku, eliminat fiindcă le-a răspuns fanilor rasiști ai lui Juventus » Simone Inzaghi îl apără: „Gestul a fost înțeles greșit”

Romelu Lukaku a egalat în prelungiri din penalty la Juventus - Inter 1-1, foto:Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Scorpie  —  miercuri, 05 aprilie 2023

Romelu Lukaku a egalat în prelungiri din penalty la Juventus - Inter 1-1 și le-a făcut semn și le-a strigat să tacă fanilor bianconeri, care-l insultaseră repetat. „Gestul lui Romelu a fost înțeles greșit”, îl apără antrenorul Simone Inzaghi. 

S-a terminat cu scandal turul semifinalei de Cupa Italiei, de la Torino. Nervi, lovituri, insulte, provocări rasiste și trei cartonașe roșii date de arbitrul Massa, pe finalul unui Juventus - Inter 1-1 incandescent, al treilea Derby d'italia al sezonului. 

Protagonistul serii a fost Romelu Lukaku, care a intrat în minutul 65, a egalat dintr-un penalty în 90+5 și a fost eliminat! Gestul său de a saluta militărește și cu degetul la gură făcut în fața suporterilor bianconeri a fost interpretat ca o provocare de „central". A primit al doilea „galben" și implicit „roșu"!

Romelu Lukaku, atac de fanii lui Juventus: sunete de maimuță în peluză

Atacantul belgian le-a strigat repetat să tacă fanilor adverși, ce-l insultaseră rasist și îl huiduiseră frecvent, după de acesta îl faultase pe Gatti și încasase primul cartonaș. 

Romelu se bucură așa în mod normal, dar a fost înțeles greșit. Sper să i se anuleze al doilea avertisment, cum s-a procedat cu Lookman. Cât despre restul jignirilor rasiste nu vreau să mai comentez", explică antrenorul Simone Inzaghi. S-a revoltat însă ministrul Sportului, Andrea Abodi, care a cerut să se ia măsuri dure pentru pedepsirea tifosilor rasiști ai lui Juventus, vinovați de a-l șicana și cu sunete de maimuță.

„Lukaku merită scuze”

Și Roc Nation, agenția din New York a cântărețului Jay-Z care se ocupă de imaginea lui Lukaku, a protestat vehement. 

„Insultele adresate lui Romelu înaintea și după executarea loviturii de la 11 metri sunt inacceptabile, ostile și dezgustătoare. S-a mai bucurat la fel și în alte ocazii, dar arbitrul l-a pedepsit tot pe el. Lukaku merită scuze din partea lui Juve și Liga trebuie să ancheteze ceea ce s-a întâmplat și să sancționeze comportamentul acelui grup de fani", a declarat președintele Michael Yormark.

La naționala Italiei n-a luat „galben"

La fel a sărbătorit internaționalul belgian și reușitele din meciul cu Suedia (3-0), în care a semnat un hattrick în preliminariile CE 2024, și n-a fost avertizat de arbitru. În apărarea lui a sărit imediat și naționala, ce a postat pe contul de Twitter un mesaj anti-rasism.

RL nu a fost singurul eliminat. Cuadrado, care a venit să-l certe după gol, a văzut și el cartonașul roșu, împreună cu portarul interist Handanovici, pentru ciocnirea de după final. Toți vor lipsi la returul de pe 26 aprilie.

>

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.