Campionate

Aleksander Ceferin, reales azi președinte UEFA » Alt atac dur la adresa Super Ligii: „Lupul deghizat în bunicuță, gata să te mănânce”

Aleksander Čeferin (foto: twitter/@UEFA)

Articol de Theodor Jumătate  —  miercuri, 05 aprilie 2023

Aleksander Ceferin, 55 de ani, i-a avertizat pe șefii tridentului Real-Barcelona-Juventus: ”Nu există loc pentru carteluri pe acest continent”.

Numit la președinția UEFA în septembrie 2016, slovenul Aleksander Čeferin a fost reales astăzi, în Congresul forului continental de la Lisabona, pentru încă un mandat. Prin aclamații, fără contracandidat.

„Nimeni nu voia să se lupte cu Aleksander Ceferin, știind că va pierde”

"Nimeni nu a dorit să-l înfrunte", a declarat polonezul Zbigniew Boniek, unul dintre vicepreședinții UEFA, pentru presa din țara sa. "Nimeni nu voia să se lupte cu el, știind că va pierde această cursă. Čeferin chiar a făcut ceva grozav într-o perioadă dificilă. Vremuri cu COVID019, vremuri de război...".

În discurs, avocatul sloven (55 de ani) a avertizat: "Să nu uităm prin ce am trecut. Fotbalul a existat înaintea noastră și va exista și după ce vom dispărea. Dar, cât timp suntem noi responsabili, trebuie să-l protejăm".

Aleksander Ceferin: ”Noroc că rușinea n-a ucis niciodată pe nimeni"

A atacat iar inițiatorii Super Ligii Europei, liderii cluburilor Real Madrid, Barcelona și Juventus. "Modelul nostru e bazat pe meritul sportiv, care nu se cumpără. Fotbalul e un bun comun care nu se vinde. Locul trebuie câștigat în fiecare an, pe teren. Nu există loc pentru carteluri pe acest continent. Interesele fotbalului sunt deasupra intereselor câtorva indivizi privilegiați".

A încheiat și mai agresiv: "În doar câteva luni, așa numita Super Ligă s-a transformat într-un personaj din Scufița Roșie. Un lup deghizat în bunicuță, gata să te mănânce. E cinismul contra moralei. Dar cine mai poate fi păcălit? Noroc că rușinea n-a ucis niciodată pe nimeni".

Limite la cheltuielile cluburilor pentru transferuri și salarii

În afara restructurării Ligii Campionilor, începând din sezonul 2024-2025, Čeferin vrea să schimbe și regulile Fair-Play-ului Financiar din 2025-2026. Va obliga cluburile să limiteze cheltuielile pe transferuri, salariile jucătorilor și staff-ului tehnic și comisioanele pentru agenți la maximum 70 la sută din veniturile totale.

Citește și alte articole:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.