Campionate

Primele decizii la Liverpool: jucătorii care nu vor mai îmbrăca tricoul „cormoranilor” sezonul viitor

Primele decizii la Liverpool: jucătorii care nu vor mai îmbrăca tricoul „cormoranilor” sezonul viitor

Articol de Aurelian Botezatu  —  miercuri, 05 aprilie 2023

La Liverpool începe o adevărată revoluție. Au fost deciși primii jucători cărora nu le vor mai fi prelungite acordurile: Naby Keita (28 de ani), Alex Oxlade-Chamberlain (29) și Arthur Melo (26). Înaintea lor, brazilianul Firmino anunțase personal că nu mai rămâne.

Liverpool va avea un nou look în sezonul viitor. Șefii clubului, împreună cu managerul Jurgen Klopp, au dat startul unei veritabile revoluții la nivelul lotului.

Este de așteptat ca nu mai puțin de 10 jucători să fie puși pe liber, iar numele primilor patru se cunosc deja. Potrivit specialistului în mercato Fabrizio Romano, Naby Keita (28 de ani), Alex Oxlade-Chamberlain (29) și Arthur Melo (26) nu vor mai fi văzuți în tricoul "cormoranilor" sezonul viitor. Conducerea a decis să nu le prelungească contractele, scadente în vară.

 În prealabil, brazilianul Firmino anunțase că nu mai dorește să rămână, deși Klopp voia să-l păstreze. Keita fusese cumpărat de la RB Leipzig în 2020, pentru 60 de milioane de euro, dar n-a fost capabil niciodată să se afirme cu adevărat, inclusiv din cauza numeroaselor accidentări cu care s-a confruntat.

Același lucru este valabil și pentru Oxlade-Chamberlain, achiziționat de la Arsenal în 2017. Brazilianul Melo a fost doar împrumutat de la Juventus în acest sezon și urmează să revină la Torino, deoarece Liverpool a decis să nu-și exercite opțiunea de cumpărare.

Keita ar putea reveni în Bundesliga, după plecarea de pe Anfield. Borussia Dortmund ar fi interesată, în eventualitatea în care Jude Bellingham (19 ani) îi va părăsi pe galben-negri în vară. Cei de la Dortmund și-au exprimat interesul pentru un transfer gratuit încă din toamna anului trecut.

8e poziția pe care-o ocupă Liverpool în clasamentul Premier League și riscă să rateze locurile de cupe europene pentru sezonul viitor

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.