Handbal

Vicecampioana mondială și-a ales noile staruri + ce șanse au Rapid și CSM București la Final Four

Foto: Narcisa Lecușanu

Articol de Cătălin Stroia, Valentin David (video)  —  miercuri, 05 aprilie 2023

Narcisa Lecușanu (46 de ani) a fost invitată la Liceul Teoretic C.A. Rosetti unde le-a povestit elevilor despre nutriție și experiențele acumulate în anii petrecuți în handbal la cel mai înalt nivel.

Fosta handbalistă a nominalizat două dintre cele mai bune jucătoare din campionatul intern și a explicat care sunt șansele celor de la CSM București și CS Rapid pentru a prinde Final Four-ul. 

În timpul dialogului cu elevii, Narcisa Lecușanu le-a arătat mai multe distincții obținute de-a lungul carierei începând cu prima medalie, dar și medalia „Meritul Sportiv”.

VIDEO. Narcisa Lecușanu: „Ar fi frumos să vină Liga Campionilor în România”

>

„Ar fi frumos să vină Liga Campionilor în România. Cele două echipe au jocuri dificile. Vor fi excepționale! Există șanse și eu aș merge pe 50/50. Diferența o va face inspirația de moment.  

Îmi place Sorina Grozav este un vârf al generației ei alături de Daciana Hosu. Sunt două handabaliste extraordinare. Trebuie să unim mai multe generații pentru a avea o medalie la senioare”, a spus Narcisa Lecușanu.

Cu o experiență în afară la cluburi precum Dortmund sau Aalborg, Narcisa Lecușanu consideră că nu jucătoarele străine din campionat sunt o problema rezultatelor mai puțin reușite de la națională.

„Eu n-aș spune că jucătoarele străine ne trag în jos. Și eu am evoluat în străinătate. Ar trebui să-i sprijinim pe antrenorii de la centre pentru a crește din nou. Generația mea care a luat argintul din 2005 în proporție de 90% venea din alte campionate. Dacă ar pleca toate jucătoarele străine, ce am pune în loc? Noi ar trebui să facem ceva pentru a aduce cât mai mulți tineri la sală”, a mai afirmat fosta handbalistă.

Narcisa Lecușanu: „Mi-a plăcut școala, dar m-am chinuit la chimie” 

Fosta jucătoare a celor de la Oltchim și CS Știința Bacău a mai povestit care a fost parcursul, dar și care a fost singura ei problemă în perioada liceului.

„Mi-a plăcut școala foarte mult. Sincer n-am avut probleme în ceea ce privește profesorii. Am avut o chinuială cu profesoara de chimie în liceu, dar care s-a reglat destul de repede. Într-o perioadă am avut teză și un turneu la Galați. N-a interesat-o și îmi spunea că școala e diferită de sport.

 Îmi aduc aminte că a venit și antrenorul meu. Până la urmă a înțeles că suntem în clasă suntem sportivi de performanță. Mai aveam două colege care făceau volei și pe mine cu handbalul”, a mai afirmat Narcisa Lecușanu.

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.