Campionate

Imagini uluitoare în Franța: mii de oameni au invadat terenul, după calificarea în finala Cupei + Un nume important din România, prezent la meci

+12 Foto
Nantes a avansat, miercuri seara, în finala Cupei Franței

Articol de Remus Dinu  —  joi, 06 aprilie 2023

Nantes a avansat, miercuri seara, în finala Cupei Franței, după ce a învins-o pe teren propriu pe Olympique Lyon, 1-0. Scene memorabile s-au petrecut la final, când mii de fani de-ai „canarilor” au invadat gazonul pentru a sărbători calificarea.

Blas a marcat unicul gol al partidei în minutul 57. La final, s-a dezlănțuit o petrecere spectaculoasă. Mii de fani au intrat pe teren, i-au îmbrățișat pe jucători și au sărbătorit marea performanță a clubului galben-verde. Imaginile sunt uluitoare, le vezi în galeria foto.

+12 Foto
Imagini extraordinare în Nantes - Lyon, foto: Imago

Viorel Moldovan, invitat de onoare de către Nantes 

Fostul atacant Viorel Moldovan a rămas în relații foarte bune cu cei din echipa franceză, iar miercuri seară a fost invitatul de onoare al clubului la meciul cu Olympique Lyon. „Moldo-gol” a ajuns la FC Nantes în 2000, după doi ani pe care i-a petrecut în Turcia, la Fenerbahçe.

Moldovan a luat loc la tribuna oficială a stadionului, iar la finalul partidei câștigate cu 1-0 de fosta sa echipă a imortalizat cu telefonul mobil momentele de bucurie ale gazdelor. Inclusiv secvențele când suporterii lui Nantes au invadat terenul pentru a sărbători alături de favoriți calificarea în finală.

>

Nantes, care este deținătoarea Cupei Franței, o va înfrunta în finală pe câștigătoarea partidei dintre Annecy (Ligue 2) şi Toulouse. 

Nantes revine pe teren duminică, când o înfruntă în fața propriilor fani pe Monaco, de la ora 18:00. Situația „canarilor” e ceva mai complicată în Ligue 1: echipa e pe locul 14, la doar patru puncte peste primul loc retrogradabil.

Jaouen Hadjam, tot în afara lotului lui Nantes

Duminica trecută, Antoine Kombouaré, antrenorul lui Nantes, l-a scos din lot pentru duelul cu Reims pe Jaouen Hadjam, pentru că algerianul ținea să respecte Ramadanul și în ziua meciului. 

Nantes a pierdut acasă (0-3) cu Reims în ultima etapă din Ligue 1, însă știrea meciului a fost că un jucător al „canarilor” a fost scos din lot pentru convingerile sale religioase. Jaouen Hadjam a aflat de la antrenorul Antoine Kombouaré că nu va fi nici rezervă, pentru că n-a acceptat să-și întrerupă postul de Ramadan în ziua partidei.

Fundașul algerian de 20 ani, musulman practicant, a refuzat să mănânce duminică prânzul și n-a fost trecut pe foaia de joc. „Jaouen? Nicio controversă! Îi susțin pe cei ce respectă postul, dar în ziua meciului nu mai trebuie s-o facă. Cu alte cuvinte, e foarte simplu, dacă nu mănânci, nu joci. Nu este o pedeapsă, regulile le stabilesc eu aici! Este alegerea lui și o respect”, a explicat fostul tehnician al lui PSG.

 Contra lui Lyon, în semifinalele Coupe de France, Jaouen Hadjam a fost ținut tot în afara lotului. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.