Liga 1

Dinastia campionilor

Articol de Adrian Bucur  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Tatăl tehnicianului lui Poli a cîştigat campionatul în Georgia şi vrea acum să sărbătorească împreună cu fiul său calificarea lui Poli în UEFA.

Dusan Uhrin senior a luat titlul cu Dinamo Tbilisi în Georgia, iar fiul său a dus Poli Timi­şoa­­ra în Europa după 16 ani de aştep­tare.

Părintele a mărturisit că a ur­mă­­­rit îndeaproape evoluţia Timi­şoa­­rei de cînd fiul său a fost numit an­trenor principal la Poli. “Am ur­­mă­rit meciurile pe internet şi am avut mereu emoţii pentru el. Acum m-am liniştit şi sînt foarte fericit după ce s-a calificat în Cupa UEFA. E o realizare mare pentru el, mai ales că e la primul său sezon ca an­tre­nor în străinătate. Anul acesta vom avea o sărbătoare dublă în familie, după ce voi încheia cam­pio­natul. Sînt mîn­dru de fiul meu!”, a spus Uhrin sr.

Decorat în Georgia
Tehnicianul care a ajuns cu Cehia în finala EURO din 1996 îi dă fiului său cheia pentru succesul în UEFA. “El a fost şi cu Mlada în Euro­pa şi deja are experienţa compe­ti­ţiei. Îl va ajuta foarte mult. Acum va trebui să meargă mai departe de pri­mele runde, poate chiar să trea­că de grupe. Pentru asta, are nevoie de alţi jucători cu experienţă în Eu­ropa, aşa cum au fost Borbely şi Bre­zinsky. Sînt sigur că şi-a făcut pla­nul pentru anul viitor”, a expli­cat seniorul, premiat în Georgia pen­tru ajutorul dat dezvoltării spor­tului gruzin.

1996 e anul în care Uhrin sr a realizat cea mai mare performanţă ca antrenor, finala Campionatului European, cu naţionala Cehiei

2006 e anul celei mai mari realizări ale lui Dusan Uhrin jr, terminînd pe locul 2 în Cehia, cu Mlada Boleslav şi eliminînd Olympique Marseille în turul 1 al Cupei UEFA

Se retrage!
Uhrin sr e decis să se retragă din an­tre­norat. “Mai am un meci şi gata, finish! A fost destul pentru mine. Chiar dacă echipa va merge în Liga Campionilor, eu nu mai pot. Mi-au făcut o ofertă pe încă 2 ani, dar e prea mult”, a spus tatăl tehnicia­nu­lui Timişoarei, adăugînd: “Vreau să am mai mult timp pentru familie. Voi veni şi în România cît de curînd, să îl văd pe Dusan”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.