Liga 1

Am aflat arbitrul pe care Kyros Vassaras îl trimite la derby-ului de duminică dintre CFR și FCSB!

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea  —  Thursday, 06 April 2023

CFR Cluj - FCSB e derby-ul rundei #3, iar Radu Petrescu (40 de ani) este arbitrul pe care președintele CCA, Kyros Vassaras, l-a ales pentru a conduce meciul de duminică seară, ora 21:00, din Gruia

Avem parte de cel mai incendiar play-off din istoria Ligii 1! Fiecare meci are o miză imensă în ceea ce privește stabilirii campioanei României din actualul sezon.

Runda #3 din play-off programează duminică seară de la ora 21:00 unul dintre cele mai interesante dueluri din Superliga României, cel dintre CFR Cluj şi FCSB. O confruntare care, datorită prestaţiilor acestora din ultimele două decenii, şi-a câştigat statutul de derby.

Radu Petrescu revine la un meci al lui FCSB după faultul criminal al lui Edjouma

Cum meciul este cu grad ridicat de risc și importanță majoră, Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a decis ca meciul din Gruia să-i fie încredințat lui Radu Petrescu! „Centralul” de 40 de ani din București este arbitru FIFA din 2012!

Este primul meci al lui FCSB pe care Petrescu îl conduce la centru după ce, pe 12 februarie, a fost implicat într-un scandal imens la duelul dintre FC Voluntari și FCSB. Atunci l-a iertat de un „roșu” evident pe Edjouma asupra lui Armaș, iar Petrescu a fost oprit de la delegări patru etape.

Dar s-a reîntors în Liga 1 la FC Argeș - Petrolul 0-1 cu o nouă gafă! În minutul 55 nu a acordat lovitură de la 11 metri pentru Petrolul la faultul lui Marius Constantin asupra lui Irobiso.

Meciuri strânse și spectaculoase

Conform statisticii, ardelenii sunt neînvinşi în ultimele patru meciuri disputate în campionat pe teren propriu, interval în care au reuşit trei succese şi o remiză. Echilibrul dintre CFR şi FCSB este vizibil şi în palmaresul precedentelor 10 dueluri directe pe prima scenă, interval în care fiecare şi-a trecut în cont câte 4 victorii, iar de alte două ori au remizat.

>

Privind continuitatea sportivă, CFR şi FCSB s-au mai întâlnit de 68 de ori în principala competiţie internă, de 19 ori s-au impus clujenii, de 25 de ori au câştigat roş-albaştrii bucureşteni, iar alte 24 de partide s-au terminat la egalitate.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.